реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мир душі твоїй, Гетьмане!

7 жовтня Батурин короваєм зустрічав шановних гостей - глухівчан на чолі з головою Глухівської міської ради, нащадком славного роду Терещенків - Мішелем Терещенко.

Поважна делегація завітала до міста з нагоди 307-ї річниці з дня смерті українського гетьмана Івана Мазепи. Дві гетьманські столиці України - Батурин та Глухів, об’єдналися в благородній справі, метою якої було звести на належний щабель, донести до свідомості українців пам’ять про Гетьмана Івана Мазепу, який підніс на високий рівень інтелект, духовність і національну свідомість України і чий приклад століттями надихав українців на створення власної незалежної держави.

На Цитаделі Батуринської фортеці всі учасники заходу разом із настоятелем храму Покрова Пресвятої Богородиці о. Романом схилили голови в молитві за Україну, за гетьмана І. Мазепу, за тих батуринців, які полягли страшної осінньої ночі 1708 року. За світлу пам'ять всіх, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за свободу і незалежність України.

Учасники заходу поклали калинові віночки пам'яті до підніжжя Пам'ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року. Очільники двох гетьманських столиць України Леонід Душа та Мішель Терещенко на честь гетьмана Мазепи висадили молодий дуб на Цитаделі Батуринської фортеці.

Незабутнім став виступ в палаці гетьмана К. Розумовського народного камерного хору духовної музики м. Глухова під керівництвом Катерини Кобзар.



Теги:Мазепа, Глухів, Мішель Терещенко, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar