реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Міни й снаряди могли вибухнути

Арсенал боєприпасів, що залишила нам Велика Вітчизняна війна, час від часу нагадує про себе. Починаючи з 11 травня піротехнічна група управління МНС в Чернігівській області шість разів виїжджала на проведення робіт із знищення вибухонебезпечних предметів.

11-го травня у м. Ніжин під час проведення земляних робіт було виявлено артилерійський снаряд калібру 120 мм. Того ж дня у Чернігові по вул.Любецька, 151 в яру знайшли 122-х міліметровий артилерійський снаряд.

13-го травня біля с. Фастовці Бахмацького району під час проведення земляних робіт, місцеві жителі натрапили на артилерійський снаряд калібру 152 мм. Того ж дня у м. Мена під час проведення робіт з благоустрою полігону твердих побутових відходів було знайдено протитанкову міну.

15-го травня 22-річний мешканець селища Макошино Менського району повідомив рятувальників, що під час прогулянки по лугу він натрапив на артилерійський снаряд калібру 88 мм.

17-го травня 36-річний працівник Бахмацької дистанції захисних лісонасаджень під час виконання робіт по відновленню мінералізованої смуги поблизу селища Макошино Менського району, виявив 7 артилерійських снарядів калібру 45 мм часів Великої Вітчизняної війни. До місця пригоди прибула піротехнічна група управління МНС в області, яка обстеживши територію, виявила ще 8 снарядів. Після проведення необхідних заходів безпеки, арсенал було знищено у спеціально відведеному місці.

Як зазначили фахівці МНС, всі боєприпаси знаходились у бойовому стані і становили небезпеку.

Тож рятувальники застерігають! У разі виявлення вибухонебезпечного, або схожого на нього предмету, необхідно припинити поблизу будь-які роботи і вийти за межі небезпечної зони. Огородити місце знахідки, не допускати до нього людей, а тим більше дітей. Про подію необхідно негайно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером "101", або міліцію за номером "102". Пам'ятайте, кожний такий предмет несе в собі смертельну небезпеку!

підполковник служби цивільного захисту Євгеній Дубина,
співробітник прес-служби управління МНС
в Чернігівській області




Теги:снаряди, мнс, Фастівці, сліди війни, Макошино, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar