реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Ми у Хайфу не поїдемо - тому будівництво біля Єлиці зупинимо!

Громадський комітет вимагає зупинити будівництво біля Єлецького монастиря

Сьогодні, 13 липня 2016 року, біля Єлецького монастиря відбулося підписання Меморандуму про створення Громадського комітету захисту історико-культурного середовища Чернігова.

Символічно, що саме тут, біля незаконної забудови Сороновича, де планувалося спорудження двох багатоповерхівок, об’єдналася громадськість, депутати міської та Новозаводської і Деснянської районних рад Чернігова.

Небайдужі мешканці міста, керівники громадських організацій та народні обранці відзначили, що вони зараз не можуть бути осторонь, коли відбувається знищення історико-культурного середовища стародавнього міста... Розпочав зібрання вчений секретар національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній", голова обласної організації Народного Руху Сергій Черняков, а першими підписи поставили депутати Чернігівської міської ради Сергій Воробйов та Ірина Березинець.

Прицільно виступала голова комітету Громадської ради при ОДА Тамара Петрова: "Будувати в історичній зоні Чернігова, псувати національні пам'ятки можуть тільки вороги України!".

Я також підписався під цим меморандумом, повністю поділяючи думки його авторів і, зокрема, Тамари Петрової - ми у Хайфу, як Соронович, ні жити, ні лікуватися не поїдемо. Це наша земля, наші пам'ятки і ми не дамо над ними глумитися...

Шкода, що мовчить і не захищає належні їм храми Чернігівська єпархія УПЦ Московського патріархату на чолі з почесним громадянином Чернігова, митрополитом Амвросієм. Можливо, через те, що й він сам незаконно побудувався біля самих мурів Троїцького монастиря?

...Коли мітинг був у розпалі молодики в масках повалили паркани, а потім ще й підпалили щось. Це не методи новоствореного комітету, але й доводити людей до самосудів не треба. Міська влада мусить відмінити рішення своїх попередників а-ля Соколов про забудову біля Єлиці.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, НАІЗ Чернігів стародавній, громадський комітет, Народний Рух, незаконні забудови


Читайте також



Коментарі (0)
avatar