реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Люструвати треба Фудашкіна!

Люстрація (очищення від хабарників) української влади - одна з найважливіших умов розвитку України як демократичної правової держави та є головною вимогою Майдану. Нова влада і поспішала б її виконувати, якби вчасно надходив сигнал від людей, а на контролі чатувала відповідна громадська структура.

У людей – сто очей, однак кого контролювати і як? Люстраційний комітет, який був створений Всеукраїнським об'єднанням «Майдан», досі не має статусу узаконеної структури. Більше того, українським законодавством не передбачена сама процедура люстрації.

Тим часом спостерігаємо як до влади повертаються кадри, що вже були помічені у корупційних діях. Прикладом тому є призначення заступником міністра фінансів України Фудашкіна Дениса Олександровича, відносно якого у ЗМІ є чимало відомостей про причетність до корупційної діяльності.

Відповідне звернення з даного приводу Асоціація «Об’єднання підприємств Ніжинщини» направила до Кабінету Міністрів України, а контроль залишила за собою.



Теги:Фудашкін, Люстрація, Ніжин, Міністерство фінансів


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Так звана люстрація це відволікання уваги суспільства від головної біди України - шахрайства та масового розкрадання бюджетних коштів та інших ресурсів на всіх рівнях. 
Такого, як сьогодні, розгулу шахрайства і крадіжництва в радянські часи не було, тому що безжально садили за крадіжку 50 і більше крб. А за 100 тисяч, були часи, розстрілювали, а потім давали довічне, чи 25 років.
Чесно трудитися чиновник може лише під страхом покарання.
Постійна зміна кадрів привела до деградації держави.
Відомо, що Ленін під страхом смерті заставив працювати і служити новій владі царських чиновників та офіцерів. Громадянську війну Ленін виграв завдяки тому, що начальником Генштабу в нього служив царський генерал Каменєв. А на всіх рівнях воювали царські офіцери під наглядом комісарів.
Неважно, ким була і що робила людина в минулому, головне що і як вона робить сьогодні. 
УБОЗ і прокурори можуть подавити шахрайство і крадіжництво на підставі чинних законів, було б бажання. І без всяких "люстрацій".
avatar
2
Щодо радянської системи, то було обкрадено весь народ, а для маскування боролися "с расхітітєлямі соціалістической собственності".
Нині у народу більше можливостей, ніж у правоохороних органів. Головне, щоб народ сам перестав давати хабарі і не давав красти. Ось що значить жити по-новому.
avatar