реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Людина, що врятувала московську Олімпіаду

У чернігівському прес-клубі "Просвіта" напередодні Нового року проведено творчу зустріч з садівником і письменником Михайло Курдюком з Тростянця на Ічнянщині. Захід був присвячений 80 -- літтю цього славного чоловіка.
Гостя представив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний, який, зокрема, відмітив, що у такому поважному віці чудово бачити в очах Михайла Григоровича вогонь інтересу до багатьох справ: то він на Менщині саджає ліс чорного горіха, то в Носівці -- бузковий сад, то їде на Миколаївщину за саджанцями, то чергову книгу видає.

Михайло Григорович на зустрічі був у формі козацького полковника -- таке звання присвоїли йому козаки за розвиток садівництва. А присутні тут його земляки зі Стольного змусили ювіляра розповісти як саме він, за допомоги барона Едуарда Фальц - Фейна, врятував московську олімпіаду. Про це буде розповідь у газеті "Сіверщина".

Дізналися присутні і інші цікаві факти -- так, скажімо, на честь ювіляра названа навіть штучна річка Курдючка і створення ботанічного саду на 100 гектарах він вважає своєю найбільшою життєвою справою. А в усіх довідниках про Асканію -- Нову пишуть і про Михайла Курдюка, який більше семи років очолював відділ інтродукції деревних рослин і заповідного степу.

...Прикро тільки, що ні на державному, ні на обласному рівні Михайло Курдюк ніяк не пошанований. А таким чоловіком мала б гордитися наша земля! На фото: Михайло Курдюк у домашньому робочому кабінеті. Фото Василя Чепурного



Теги:Асканія -- Нова, Михайло Курдюк, прес- клуб Просвіта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar