реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Криза - найкращий час для реформ" - Віктор Пинзеник

"Проти економічних законів не попреш" - повторив слова своєї викладачки Сторинської Віктор Пинзеник на зустрічі з чернігівськими підприємцями. Завжди приємно, коли учень пам'ятає науку своєї вчительки...

Як ліберал в економіці, Віктор Пинзеник впевнений, що курс долара у 13 гривень ніколи не був би таким, якби курс був вільним. Як, знову ж таки, переконаний ліберал, він проти заміни податку на додану вартість податком з обороту, до чого закликав керівник фірми "Базис" Андрій Склярець. Мотив Віктора Пинзеника - Україна є частиною світової економіки і не може самостійно, без шкоди для себе, робити такі кроки.

"Що ж ви бачите позитивного у сьогоднішній тяжкій економічній ситуації?" - запитали чернігівські підприємці у столичного гостя після демонстрації ним схем та графіків, які показують реальну фінансово- економічну ситуацію держави. Скажімо, у Луганській області промислове виробництво впало у 6 разів, а в Донецькій - у два з половиною. Він відповів: "Як не прикро, але саме криза штовхає на необхідні зміни.

Як не дивно для часу війни, але на фоні падіння економічних стосунків з Росією, зростає експорт у країни Європейського Союзу - виріс аж на 25 відсотків". Віктор Пинзеник вдало порівняв: "Наш експорт у дві невеликі країни Європи - Польщу і Італію дорівнює 50 відсоткам експорту в Росію".

Позитивним назвав столичний експерт той факт, що уряд США вперше дає гарантії на позики. Подібну позицію висловила Німеччина.

Віктор Пинзеник - у президентській команді Петра Порошенка. Але критикує діяльність керівництва Національного банку, призначеного Порошенком. Поофесійність вище політичної етики!

А на його зауваження, що найбільше прозорості в податках не хочуть податківці, президент Чернігівської регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов зауважив, що у нас найбільшим ворогом інвесторів є "Чернігівобленерго". Проте, люби, Боже, правду, хіба не такі ліберали, як Пинзеник, повіддавали стратегічні об'єкти електро, - тепло і газопостачання у приватні руки? Та ще й дуже часто ті руки були російськими...

"Вибори - розгул популізму, змагання хто більше нашкодить Україні, - переконаний Віктор Пинзеник. - Тому ми маємо зараз унікальний шанс: 5 років прожити без популізму, адже не буде ні президентських, ні парламентських виборів. А значить треба обрати таку стійку парламентську більшість, яка буде готовою до реформ. Народ уже не дасть просто гаяти час - люди вимагають реальних змін".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:вибори 2014, ЧРТПП, Віктор Пинзеник, Блок Петра Порошенка, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar