реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Кримський хід Кіріла

Призначивши митрополита Псковського і Порхівського Тіхона (Шевкунова) новим очільником Кримської єпархії, Патріарх Кіріл таким чином усуває свого конкурента.

Про це у соцмережі Фейсбук написав релігієзнавець Олександр Саган. Повідомляє сайт "Духовний фронт України"

“Зрадників ніхто не любить. Але наразі не про колаборанта Лазаря Швеця – йому “воздалося” із Москви, воздасться й із Києва. Почалася велика гра Кіріла, який зробив, як йому видається, геніальний хід – всунув Кримську митрополію своєму найнебезпечнішому опонентові Тіхону Шевкунову”, – зазначив релігієзнавкць.

“А нова кафедра, як кажуть, із гарячим “седалищем” – особливо не розслабишся. Адже чим ближче ЗСУ – тим більше проблем із кадрами та всім іншим. І ці проблеми треба буде в авральному порядку вирішувати. Ну і в Псково-Печерський монастир із Криму не наїздишся. Проте розрахунок Кірілла може виявитися і хибним – із “гарячої точки” можна повернутися й героєм”, – додав Олександр Саган.

Нагадаємо, Синод РПЦ 11 жовтня постановив відправити на пенсію митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря (Швеця), а на його місце призначити митрополита Псковського і Порхівського Тіхона (Шевкунова), якого водночас звільнено від управління Псковською митрополією та низки монастирів.

Митрополита Тіхона вважають одним із найвпливовіших єрархів у РПЦ і називають “духівником Путіна”.



Теги:митрополит Тихон, РПЦ, московський патріарх, окупований Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar