реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

"Колядки Інтернешнл" на хуторі Прохори

Кілька молодих людей постійних поселенців забутого хутора Прохори приймали гостей і однодумців із різних країн. Приїхали росіяни, литовці і білоруси. Навіть є один фін, що виконує сольний номер про свого "діда Мороза" -- Йолло-Пуккі. Гості живуть у старих сільських хатах, топлять дровами печі і колядують.

Школярка-другокласниця Вероніка із Санкт-Петербурга в захопленні: у себе в Росії вона ніколи не бачила, щоб так колядували. Спочатку їй було важко, але освоїлась з українською мовою.

До найближчого хутора добиралися 4 кілометри -- коли не вистачило місця на санях, йшли пішки. Баба Маня вийшла до колядників зі шматком сала -- до-о-оброго! А друга бабуся наливала самогонку, припрошуючи:"Ну, хто буде?!" І згадувала свою молодість, як теж ходила під хатами колядувати.

Сюжет про колядки на хуторі передав телеканал "Інтер".




Теги:Прохори, хутір, традиції, колядки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Колядки містять у собі таку потужну енергію, що її сприймає Серце, а не розум. Тому їм співатимуть і фіни, і росіяни, і чим молодші - тим швидше навчаться! Будь-який етнос має в собі щось подібне! А український - особливо! Співайте колядок та щедрівок! Долучайтеся!
avatar