реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Київський патріархат про російських варварів

Заява Прес-центру Київської Патріархії

З великим здивуванням, гіркотою та обуренням у Київській Патріархії довідалися про рішення Московського обласного суду, який залишив у силі рішення Ногінського районного суду Московської області Росії з вимогою знести храм Свято-Троїцької громади м. Ногінська Богородської єпархії нашої Церкви. Суд першої та апеляційної інстанції виніс такі беззаконні й варварські рішення за позовом місцевої влади, що діє в інтересах Московського Патріархату.

Громада УПЦ Київського Патріархату в м. Ногінську на чолі з митрополитом Адріаном (Стариною) – єдина громада нашої Церкви у Підмосков'ї. Вона перебуває в складі нашої Церкви з 1994 р. За цей час у громади було судом з допомогою озброєних загонів ОМОНу в 1997 р. відібрано Богоявленський собор з комплексом приміщень. Громада була витіснена із приміщень, які нею використовувалися.

Митрополит Адріан разом з громадою не раз зверталися до місцевої влади з проханням надати земельну ділянку для побудови храму, в чому їм влада відмовляла під різними надуманими приводами. Тоді владика придбав для громади на своє ім'я, як приватна особа, ділянку, на якій зведено будинок. В цьому будинку розташоване приміщення для молитви, обладнане і освячене як храм.

Довідавшись, що всі засоби тиску на громаду виявилися марними і вона молиться у храмі, місцева влада в інтересах Московського Патріархату подала позов щодо знесення храму, як "незаконної культової будівлі". При чому ані дозволу оформити цю будівлю, ані можливості узаконити її в інший спосіб не було надано – від початку владою була поставлена мета позбавити громаду її єдиного храму.

Під час судових засідань виявилося, що будівля не порушує архітектурних та санітарних норм, не створює жодних незручностей, а "скарги сусідів" на будівництво подані від імені неіснуючих осіб. Але суд першої та другої інстанцій не взяв до уваги цих свідчень, маючи, очевидно, заздалегідь визначене та узгоджене з адміністрацією рішення про руйнування храму.

Громада буде намагатися і надалі відстояти своє право на храм у встановленому законом РФ та міжнародними угодами порядку. Однак очевидно, що змусити російську владу припинити варварське знущання з релігійної спільноти Київського Патріархату в Ногінську може лише міжнародне обурення аморальними і вандальськими вимогами до віруючих знести власну святиню.

У зв'язку з цим Київський Патріархат звертається до російської влади з вимогою припинити знущання з громади нашої Церкви в м. Ногінську та дати вказівку місцевій адміністрації створити можливість для узаконення існуючої храмової будівлі. Ми звертаємося до української влади з проханням порушувати на міжнародному рівні питання захисту прав віруючих нашої Церкви в Ногінську Московської області. Також ми просимо міжнародні та правозахисні організації, іноземні держави, які здійснюють моніторинг рівня додержання релігійної свободи у Росії, звернути увагу на цей ганебний випадок тиску російської влади на релігійну громаду УПЦ КП і допомогти їй у захисті своїх прав.

Ми звертаємося до віруючих з проханням молитися за митрополита Адріана, духовенство і мирян Троїцької громади УПЦ КП м. Ногінська та просимо Господа захистити їх від владного свавілля.

З благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА –
Прес-центр Київської Патріархії



Теги:Ногінськ, митрополит Адріан, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar