реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хроніки Широкої війни: дух українських отаманів не дасть спокою ворогам

Російські окупанти пішли зі Сновська, викравши міського голову Олександра Медведьова та ще кількох українців. Відходячи, окупанти зірвали міст через Снов, а також позривали всі мости по Снові - у Конотопі, Смячі, Старій Рудні, Великому та Малому Дирчинах.
Про що це свідчить? Очевидно, у них нема сил утримувати в покорі території Сновської, Корюківської, Холминської, Семенівської та Новгород- Сіверської громад. Тому вирішили утворити такий анклав по Снові, далі - Седнів, Киселівка, Довжик, Михайло-Коцюбинське, Ковпита, Славутич. Тобто практично колишні Ріпкинський, Городнянський і частина Чернігівського районів. Для чого? Щоб нависати над Черніговом, тримаючи його в блокаді, і стратегічно над Києвом.
Що ж, дух отаманів Галаки, Якима Рябченка, Ющенка, Деньдоброго, Героя України Левка Лук'яненка, Івана Ремболовича не дасть їм там спокою, що й показав геройський вчинок ріпкинця Анатолія Кульгейка, який підірвав себе і кількох росіян, щоб тільки не дати списки окупантам членів районного товариства мисливців...

Василь Чепурний



Теги:Чернігівщина, Левко Лук'яненко, широка війна, українські отамани


Читайте також



Коментарі (0)
avatar