реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: терористи заявили про прорив їх оборони

На Донбасі між силами АТО та російсько-терористичними формуваннями зав’язався потужний бій. Бойовики заявили про прорив їхнього периметру оборони. Про це з Волновахи розповів розвідник 72-ї ОМБр Вадим Вовк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Пресу України.

«Актуальна ситуація: Зараз наші хлопці добряче вломили кацапам у р-ні «Червоний Партизан – Пантелеймонівка». Орки розвіщалися про прорив їх периметру оборони», - зазначив боєць.

За словами військового, наразі в цьому районі йде потужний бій. «Походу 152 мм пішло у хід по наших позиціях - північний і північно-західний напрямок від Донецька», - додав розвідник.

Унаслідок бою у районі Майорська 4 грудня українські військовослужбовці знищили 2 одиниці техніки, 1 мінометну обслугу та до 20 бойовиків, ще близько 30 було поранено.

Також прес-центр АТО зазначає, що у районі населеного пункту Зайцеве бойовики, розташувавши БМП за будівлею школи та зібравши у будівлі мирних жителів, вели прицільний вогонь по позиціях українських військових.

"Щоб уникнути загибелі мирного населення, підрозділи української армії вогонь у відповідь не відкривали. Протягом дня противник продовжував атакувати наші позиції, але згодом, отримавши відсіч і зазнавши втрат, відступив", - наголосили у прес-центрі АТО.

Жителі незаконно окупованого Росією українського півострова Крим, окрім енергетичної блокади, зіткнулися ще з однією бідою: тепер через зупинку насосів фекальної каналізації тут всюди пахне "російським духом". Нечистоти доводиться скидати прямо в море і на грунт, пише місцеве інформагентство "Кримінформ", передають Патріоти України.

Так, зокрема, сильне фекальне забруднення грунту було виявлено в Бахчисарайському районі. Про це журналістам розповіла голова Управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю Наталія Пеньковська.

Ще більш жахлива ситуація склалася на колись курортному Південному березі Криму. Зокрема, в Ялті через знеструмлення компресійно-насосних станцій стали скидати стічні води прямо в Чорне море.

Даний факт викликає сильне обурення нечисленних російських туристів, які, незважаючи на відсутність електроенергії, все ж вирішили приїхати до Криму. Сморід, за їхніми словами, на пляжах панує просто нестерпний. А в районі популярного санаторію "Ай-Петрі" вода в морі стала темно-коричневого кольору.

Нагадаємо, що скидати в море неочищені фекальні маси з каналізації взагалі типово для нових "господарів" Криму - росіян. Так, трохи більше року тому в російському Санкт-Петербурзі місцевими активістами був проведений експеримент, в підсумку якого з'ясувалося, що GPS-маяки, спущені в унітази жителів міста, безперешкодно виявлялися у Фінській затоці Балтійського моря. Аналогічна проблема спостерігається і в Калінінграді, що викликає протести екологів у сусідній Польщі.



Теги:донбас, окупація Криму, Ялта, російсько- українська війна, блокада Криму


Читайте також



Коментарі (0)
avatar