реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки наступу

Отже, в останні три дні російську 60-ту ОМСБр і 366-ту бригаду морської піхоти, а також покидьків із "каскаду" було розбито на південь від Великої Новосілки, в районі «Времівського виступу», як вони це самі називають.

Росіяни впали під українськими обстрілами та штурмами. Всі, хто міг, драпанули на південь — а там гарнесенько потрапили під дружній вогонь від своїх же «недобитків», як видно з цього відео, знятого українським БПЛА:
https://twitter.com/Feher_Junior/status/1668210938074353664

Тим часом, ґєрасімов перекинув 127-му мотострілецьку дивізію (так, цілу дивізію, а не полк чи бригаду) в контратаку з обох боків Старомайорського: з південного заходу і південного сходу одночасно...

...проте операція зазнала фіаско. Західний фланг, розстріляний українською артилерією, згодом натрапив на українські засідки на підході до Сторожевого з південного заходу. Фланг розвалився і відступив.

Східний же фланг напоровся на українців в районі Урожайного, і його так поколошматили, що сьогодні вранці українці звільнили навіть Старомлинівку.

...так дивно, але жодних російських відосиків зараз немає, а українці свої ще, напевне, підвантажують. Отже, «нічого» не відбулося, і «нічого неможливо підтвердити». ....окрім того, що половина російської блогосфери в сльозах, одні ниють, що Времівського виступу більше немає, інші вимагають наступати на Харків та Київ, щоб помститися... Про все це ви почуєте найближчими годинами і днями …

У мене досі немає часу малювати карти. Тому тут лише карта від Poulet Volant, на якій окреслено територію, про яку йдеться. Досить сказати, що і вона безнадійно застаріла, адже українські війська уже десь у центрі його нижнього краю.

(Ага, на карті застаріла інформація про Рівнопіль: його українці звільнили ще вчора ввечері.)

Том КУПЕР

Переклад Тетяни Саніної



Теги:Том Купер, наступ ЗСУ, звільнення Запоріжжя, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar