реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Качанівку відреставрують за 120 мільйонів

Садиба, що пов’язана з іменами Тараса Шевченка, Тарновських, Глінки та багатьох інших знакових імен культури, давно потребує ремонту. Тож нині Національний історико – культурний заповідник “Качанівка” взяв участь у відборі проєктів з реставрації, ремонту пам'яток культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми “Велика реставрація”.

« Сподіваємось, що завдяки цій програмі в регіоні з'являться оновлені "туристичні магніти", одним з яких є Національний історико-культурний заповідник "Качанівка", - сказала голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко під час виїзного засідання Кабінету Міністрів, що відбулося у Чернігові.

В Качанівку щороку приїздять біля 30 тисяч туристів, бо це перлина і архітектури, і культури, зокрема, садово – паркового мистецтва. За проектом передбачається приведення в належний стан самого палацу, альтанки Глінки, Георгіївської церкви та водогінної вежі. В той же час наповнення та переосмислення потребує і палац, як експозиційні зали, адже, скажімо, виставка самоварів чи самодіяльного художника якось бідненько виглядає на тлі багатющої історії цього маєтку, яку треба наполегливо досліджувати науковцям заповідника. Є значні проблеми і з доглядом парку, що займає тут 560 гектарів.

В той же час, при всій повазі до Качанівки, варто не забути і про палац Ґалаґанів – Ламсдорфів, що знаходиться в недалеких звідси Сокиринцях і перебуває в аварійному стані. Відроджений разом з Качанівкою, він міг би стати хорошим її доповненням та суперником в сенсі уваги туристів.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото автора.



Теги:палаци України, Анна Коваленко, Качанівка, Сокиринці, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar