реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Їхній Сухачьов і наш Петрик

І все ж таки є чим пишатись. Ось на першому фото патрульний поліцейський Сергій Петрик, з зарплатою на той момент 14 тисяч гривень, якому запропонував хабар у 150 тисяч народний депутат Слуга народу Олександр Трухін - і це тільки у якості авансу "на печеньки". І Петрик від хабаря відмовився, хоча якби запис стерли, Трухін був готовий дати в багато разів більші гроші, щоб тільки відкупитись. Після того, як розслідування злочину було повністю зірвано ДБР, через 5 місяців Петрик погодився дати інтерв'ю журналістам. Сподіваюсь, Петрика не покарають, а відзначать та нагородять за правильний вчинок.

А ось Олексій Сухачьов - директор Державного бюро розслідувань. Сухачьов усе своє життя працював виключно у правоохоронних органах, 17 років у Службі безпеки займався питаннями економіки, потім 3 роки у Генпрокуратурі, і за цей час, згідно з його декларацією за 2019-й рік, має 2 квартири у Києві (але вказано в декларації 6 квартир, хоча мова йде проти дві тіж самі), земельну ділянку в 1 гектар під Києвом у Фасові, та 5 автомобілів: https://declarations.com.ua/.../nacp_badbd9c8-b46c-4c38.... Та ще має з дружиною готівки 1,4 мільони гривень та 39 тисяч доларів. Дружина Сухачьова при цьому - теж службовець у державній компанії.

Так ось Сухачьов "на печеньки" отримав і від Трухіна, і від президента Володимира Зеленського. Бо протягом 5 місяців ДБР повністю заблокувала розслідування справи. А за те, що Сухачьов блокує усі розслідування проти друзів президента Зеленського, та виконує його замовлення, наприклад, за те що я ніби-то "розв'язав агресивну війну", офіс президента сфальсифікував конкурс та призначив 31 грудня Сухачьова директором ДБР.

Трухін - гаманець президента Володимира Зеленського та партії Слуга народу, куратор Полтавської обласної організації Слуг народу, один з тіньових операторів "Великого будівництва", заступник голови бюджетного комітету Ради, близький товариш заступників голови офісу президента Олега Татарова и Кирила Тимошенка. І за те, щоб його прізвище не згадувалось, не тільки б дали гроші, але ще б подякували та допомогли по службі. І Сухачьов так і зробив.

І ця справа була б забута, якби журналісти УП не знайшли відео, і якби патрульний Петрик (якому підвищили зарплату вже до 16,5 тисяч гривень), не погодився дати інтерв'ю. І тепер усім зрозуміло, що цей очевидний злочин не розслідували, тому що наказ відмазати Трухіна дав начальник Сухачьова - сам президент Зеленський.
І тут є чим пишатись. Тому що у патрульну поліцію намагаються брати принципових людей. Тому що намагаються просувати у командири підрозділів принципових людей. Тому що у патрульній поліції нема вертикалі корупції, і не заносять гроші керівництву.

А на контрасті видно, що у Офісі президента та у ДБР кадри підбирають по дуже звичному для української влади і абсолютно протилежному від закону принципу...

Юрій БУТУСОВ






Теги:команда ЗЕ, Слуга народу, ДБР, Юрій Бутусов, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar