реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ялівщина: мораторій накладено?

Декілька сотень людей та представники десятка політичних партій та громадських організацій об’єдналися в протесті під стінами Чернігівської міської ради під час останньої сесії, що проходила в середу. Теми, що збурили громадськість, були питання забудови урочища Ялівщина та внесення змін та доповнень до рішення міської ради «Про місцеві податки і збори».

Тож екологи виступали за надання Ялівщині статусу заповідної зони та заборони будь-яких будівництв. Підприємці виступали проти підняття податку з фізичних осіб підприємців, така можливість з’явилася у міськраді внаслідок останніх змін у законодавстві, пов’язаних із прийняттям нового Податкового кодексу.
Врешті-решт після дискусій депутати таки прийняли рішення, яким наклали мораторій на будівництво у Ялівщині. Текст документа наводимо.
Під час голосування учергове виникло питання підрахунку голосів, коли голова лічильної комісії нарахував 45 депутатів, хоча на сесії було присутніми реально 44 депутати.
- «Це буде тривати до тих пір, - пояснив депутат міськради Костянтин Іванов, - доки депутати не приймуть рішення комп’ютеризувати процес голосування. Спеціалістами технологічного університету вже розроблено відповідну програму».
Сергій КОРНІЄНКО





Коментарі (0)
avatar