реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як нам упорядкувати наш древній Чернігів

Рішенням Чернігівського обласного штабу національного спротиву створено робочу групу, яка має до наступної сесії міської ради 28 лютого 2014 року подати пропозиції по перейменуванню вулиць і площ міста Чернігова.

На мою думку в цьому у вирішенні цього питання повинна бути застосована наступна стратегія:


1. Негайно визначити перелік вулиць, які потребують приведення назв у відповідність до історичної справедливості, національної пам'яті, українського правопису та негайно затвердити цей перелік на сесії міської ради.

2. Негайно перейменувати 5-10 найбільш одіозних назв в першу чергу на пропозиції, які вже неоноразово вносилися до міськради громадкістю, зокрема Єлецька, Тролїцька, Вознесенська, Лазаря Барановича, Мазепи, Петлюри, Чорновола, Героїв Крут, площа Свободи або Незалежності, та вже обговорювалися в комісії по перейменуванню вулиць, але через політичну кон'юктуру були відкинути або спотворені, та додати назви Героїв Майдану та Небесної Сотні.

3. Затвердити новий, компетентний склад комісії, з включенням до нього представників Майдану, по перейменуванню вулиць та доручити їй розробити концепцію розвитку культурно-історичного середовища міста Чернігова з метою відновлення історичної справедливості і національної пам'яті, зокрема у назвах вулиць міста Чернігова та розглянути усі пропозиції від чернгівців та фахівців.

4. Винести концепцію розвитку культурно-історичного середовища міста Чернігова та нові назви вулиць, площ на громадське обговорення, провести "круглі столи" з цього питання, зокрема у місцевих комунальних ЗМІ.

5. Не пізніше ніж до Дня незалежності 24 серпня 2014 року перейменувати визначені у п.1 вулиці рішенням сесії міської ради.

Сергій Соломаха








Коментарі (0)
avatar