реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Як декларувати доходи по-новому?

Про Податковий кодекс та декларування доходів громадян

Державна податкова інспекція у м. Чернігові продовжує знайомити мешканців міста з новим податковим законодавством.
Про те, які норми Податкового кодексу набутили чинності у новому році і як декларувати доходи, одержані за попередній календарний рік, розповів начальник відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові Володимир Сизих.

Він відзначив, що у зв'язку з набранням чинності Податкового кодексу, кампанія декларування цього року буде проводитися до 1 травня 2011 року. Тобто, уже у 2011 році за результатами 2010 звітного року податкову декларацію необхідно подавати до 1 травня. Оскільки основні норми Податкового кодексу набрали чинності з 1 січня 2011 року, декларування буде проводитися відповідно до норм законодавства діючого у 2010 році. Тобто згідно з Законом України «Про податок з доходів фізичних осіб».

Податківець ще раз нагадав, що у обов'язковому порядку необхідно подати декларацію тим громадянам, які протягом 2010 року одержували доходи, що не підлягали оподаткуванню при їх нарахуванні або виплаті, або одержували іноземні доходи. А також, якщо були отримані доходи від осіб, які не мають статусу податкового агента (тобто доходи, отримані від нерезидента, фізичних осіб, які не є СГД, або осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність).
Також він повідомив, що податковою службою робиться все можливе для того, щоб платники податків могли виконати свій конституційний обов'язок та задекларувати свої доходи.

Для зручності платників податків на інформаційних стендах у приміщенні податкової інспекції розташовані зразки заповнення декларації. Крім того, у приміщенні відкрито консультаційні центри для платників податків. Розроблено графік чергування працівників інспекції з подовженим робочим днем та у вихідні.

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова інспекція, декларування доходів, Податковий кодекс, декларація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar