реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Грецька церква відновлює богослужіння

Церква без Богослужінь та прихожан - це як людина без душі... Рішенням Ніжинського благочинія Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, за клопотанням парафіян та членів Ніжинського грецького товариства імені Братів Зосимів, відновлюються богослужіння в храмі святих Костянтина та Олени на Грецькому (Троїцькому центральному) кладовищі.

2 серпня 2017 року, в день св. пророка Ілії, об 11.00 годині, в храмі буде звершено Божественну Літургію та відслужено загальну панахиду за померлими. Богослужіння відправить священик Всіхсвятського кафедрального собору УПЦ КП протоієрей Олександр Морозов. Історик, знаний краєзнавець, він є авторитетним дослідником життя ніжинських реків. автором кількох ґрунтовних досліджень.

Надалі богослужіння звершуватимуться щонеділі, у великі свята та поминальні дні священиками Всіхсвятського кафедрального собору УПЦ КП почергово.

Церкву Костянтина та Олени збудовано у 1819-1820 роках в стилі класицизму на старовинному Грецькому кладовищі м. Ніжина. Будівництво здійснювалося коштом видатних грецьких патріотів, меценатів та просвітителів братів Зосимів, які при вівтарі храму й поховані. М.Гоголь описав освячення церкви на Грецькому кладовищі у своєму першому юнацькому творі.

В даний час храм Костянтина і Олени в Ніжині переданий у користування громади Української Православної Церкви (Київський Патріархат). Протягом 2004-2006 коштом парафії Всіх Святих УПЦ КП міста Ніжина здійснено ремонт та консервацію перекрить та даху церкви, встановлено визолочені хрести.



Теги:Олександр Морозов, Чернігівська єпархія, Ніжин, греки в Україні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar