реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футнет: перший чемпіонат Чернігівщини

Минулих вихідних у Понорниці (Коропський район) відбувся перший на Чернігівщині міжрайонний турнір з футнету. Його організатором став палкий прихильник спорту, меценат, депутат обласної ради Володимир Селянський.

Учасницями стали команди спортсменів з Києва («Голосєєво» та «Хелс-груп»), спортсмени села Чорнотичі Сосницького району, а також команди Коропщини: «Білі роси» та «Еней» (с. Понорниця), «Спиртовик» (с. Криски) – загалом близько трьох десятків спортсменів. Проходили змагання дуже жваво й емоційно. Численні глядачі отримали масу задоволення.

Варто відзначити, що серед учасників турніру був Ігор Костюк - колишній футболіст київського «Динамо». Нині Ігор Володимирович працює з обдарованою спортивною молоддю тренером київського «Динамо» U-21 і футнет для нього – хобі.

Переможцями ж чемпіонату стали столичні команди "Голосєєво" та"Хелс-груп". Їх нагородили кубками, а керівник фермерського господарства «Золотий пармен» (Короп), депутат обласної ради Микола Мисник вручив переможцям ще й по 5 літрів високоякісного соку. Найкращим гравцем змагань названо чемпіона України з футнету Ігоря Павлішина (м.Київ) – він також отримав відзнаку.

Також для учасників турніру була організована й цікава культурна програма: екскурсія мальовничими місцями Мезинського національного парку та риболовля.

Організатор турніру Володимир Селянський в коротенькому інтерв’ю сказав, що треба докладати зусилля до того, щоб життя в глибинці не згасало, щоб молодь залучалася до спорту і щоб не тікала назавжди з села, а поверталася в рідні місця освіченою, з новими знаннями і – перспективами. А перспективи для цього є, переконаний Володимир Селянський, треба тільки не сидіти склавши руки, а рухатися. Бо дорогу й справді здолає тільки той, хто йде…

Інеса ФТОМОВА, журналіст

На фото: учасники турніру.

Довідка. Футнет – доволі молодий вид спорту, який стрімко розвивається в Україні. він являє собою сімбіоз футболу, волейболу та тенісу. По-народному гра ще також називається тенісбол. Гра проходить на майданчику з розмірами волейбольного. Сітка – опущена. М’яч (футбольний) під час гри має торкатися майданчика (теніс), у грі наявні паси, атаки, прийоми м’яча, три торкання на команду (волейбол).

.



Теги:Пононрниця, Інеса Фтомова, Чемпіонат області, футнет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar