реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Фальшстарт згорнувся - - починається найцікавіше

Звісно, похід на Москву - це завжди ефектно. Але, як правило, неефективно (прикладів з історії багато - Лжедмитрій, Сагайдачний, Денікін...). Бо Кощеєва голка не там.

Бунт закінчився за один день? Учора, коли блогосфера захлиналася від смакоти попкорну, я назвав це фальшстартом. І не поміняв за день ні слова, ні коми. Проте зараз, коли попкорн скінчився, кажу, що навпаки - починається найцікавіше, доки ви ниєте про "постановку ФСБ".

Взагалі я вважаю комплексом малоросійської меншовартості всі оті ваші зітхання про якийсь хитрий план російського режиму чи його цепних псів. Лишіть це конспірології. Бо ті уявлення про постановку - на рівні почутого мною на чернігівському базарі провокаційного мямлання дами 50+ про зловісну Америку, яка зіштовхує братські народи... Адже мелючи про якусь велику хитрість таємних організаторів бунту, ви тим самим возвеличуєте режим Путіна, КГБ\ФСБ і взагалі всю російську страхомудію і старомудію...

Насправді все простіше, бо, як не подивись, бунт банди Прігожіна невигідний на Росії нікому. Починаючи з його самого, адже його тепер тихенько прикінчать - Африка не спасе. Взагалі дивно, що ні Франція у контрольованому Малі, ні США у Судані чи деінде на африканських копальнях, де приватна військова банда краде у бідних африканців золото і не тільки, не прикінчать цих нахабних російських злодюг і вбивць. Власне, доля зачинщиків переворотів завжди однакова, якщо вони не перемагали. А на Московщині ніколи не берегли життя своїх підданих. Тож і вагнерівці підуть в розход - і не обов'язково під кулі українців. Та хто за ними жалкуватиме?!До речі, і Прігожіна знищать самі ж вагнерівці, бо він і їх макнув у парашу...

Російський бунт - і це головне - опустив Путіна і його режим. Опустив - саме в тюремному розумінні. Зеки нагнули кагебіста. Таке не минає безслідно. Ні для одних, ні для других. Відтак лишаються два варіанти: або Путін спробує в своїй агонії ще репреснути своїх ближчих підданих (і ширших також), або ефесбешні еліти замінять Путіна на ставленика Патрушева. Ну, щоб ми розуміли рівень тої заміни, нагадаю, що Патрушев не так давно всерйоз розказував, що американці тікають у Росію, бо там вибухне якийсь вулкан. Наче здоровий, з вигляду, чоловік і при такій посаді... Уявляєте, кого може привести до влади такий неадекват?!

В рясних оцінках російського бунту від наших експертів не вистачає одного - ставлення регіональних еліт. Татарської, башкорської, якутської, кавказьких... І не кривіться іронічно, бо вони всі мають свої маленькі армії - батальйони, що співфінансуються регіонами. Якщо Прігожін, маючи 25 тисяч вояків (якщо не бреше), легко дійшов до Москви, то що завадить якутам проголосити свою незалежність (для початку - своє право на більшу частку алмазів)? При нагоді, звісно. Адже диктатор слабий - аж на Валдай тікав.

Ну, а в міжнародному плані спостерігаємо отетерілих китайців, які тепер тричі поклоняться Конфуцію, щоб не втягуватися у московські болота. І чекаємо чергові опуси наших та європейських експертів про те, що росія ні-ні, ніколи, нізащо не розпадеться... "Сміється вітер з України, вітер з України" (Павло Тичина).

Далі буде. Найцікавіше продовжується - розпад Росії.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:розпад Росії, російський бунт, Василь Чепурний, Прігожін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar