реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Фальшстарт громадської ради при ДФС

30 березня 2016 року відбулося засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Чернігівській області. Асоціацію «Об’єднання підприємств Ніжинщини» у ній представляє голова Асоціації Сергій Васильович Кот. Про це пише сайт Асоціації ОПН

На порядку денному засідання було:

1. Звіт голови Громадської ради про її діяльність.
2. Перевибори голови Громадської ради та заступника згідно з п. 5.2.1. Положення про Громадську раду.
3. Про підтримку проекту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призупинення індексації нормативної грошової оцінки землі з метою збереження виробничого потенціалу вітчизняних підприємств”.
4. Про запобігання і протидії корупції в органах ДФС області.
5. Різне.

Мабуть, у зв’язку з перевиборами голови Громадської ради на це засідання з’явилися навіть ті члени Громадської ради, які протягом року систематично не з’являлися на засіданнях і відповідно до Положення про Громадську раду повинні б бути виключеними з її складу.

Кандидатів на голову Громадської ради було двоє: чинний голова Сергій Іванович Калашник і Дмитро Миколайович Адаменко. Як і очікувалося, у голосуванні з великим відривом переміг чинний голова.

Після переобрання голови частина членів Громадської ради, які очевидно тільки для цього і є в її складі, почали самовільно залишати засідання.

Після розгляду третього питання порядку денного засідання взагалі втратило кворум і решта питань порядку денного не розглядалася. Таким чином, засідання було зірване.

31 березня 2016 р. про це засідання говорили на загальних зборах Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини». Асоціація переконана, що це засідання необхідно визнати таким, що не відбулося, а прийняті рішення визнати недійсними.

Підставами для цього є:
- засідання втратило кворум, тому відповідно до п.7.2. Положення про Громадську раду при ГУ ДФС у Чернігівській області і Типового положення про громадську раду не є правомочним.
- 08 квітня 2015 р. постановою Кабінету Міністрів України №234 до Типового положення про громадську раду внесено суттєві зміни, які тягнуть за собою серйозні зміни у персональному складі Громадської ради при ГУ ДФС у Чернігівській області.

З того часу скоро мине рік, а зміни до Положення про Громадську раду при ГУ ДФС у Чернігівській області і до персонального складу Громадської ради не внесено.
Це все ставить під сумнів легітимність не тільки останнього засідання, а й попередніх рішень Громадської ради, починаючи від 8 квітня 2015 року. У зв’язку з цим є підстави вважати, що Калашник Сергій Іванович не справився з обов’язками голови Громадської ради.

Член Громадської ради Сергій Кот запропонував колективне звернення до начальника ГУ ДФС у Чернігівській області. Після того, як його підпишуть члени Громадської ради, воно буде направлене адресату.



Теги:ДФС в Чернігівській області, Громадська рада, об'єднання підприємств Ніжинщини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar