реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Двадцяту дитину народила 41-річна українка

41-рiчна українка встановила нацiональний рекорд. Та на звання матерi-героїнi чекає уже... три роки
Якщо сьогоднi для бiльшостi українських сiмей понад одна дитина -- це вже "ого-го", то в Леонори Наменi тепер аж двадцять нащадкiв. Поповнення й так численного сiмейства вiдбулося минулого тижня.

Що цiкаво: народивши "ювiлейного" хлопчика, жiнка одразу заявила, що на досягнутому не зупиниться. Каже, скiльки Бог дасть -- стiльки й далi народжуватиме.

... Ця родина мешкає у невеличкому двоповерховому будинку в селi Остриця у Чернiвецькiй областi. Мають 90 соток городу i дев'ять свиней. Тож робота коло хати годує i утримує велику сiм'ю.

"Дiти -- це велике щастя. Забагато їх не буває, -- переконаний Янош Наменi, батько тепер уже двадцятьох дiтей.-- I я, i дружина виховувалися у багатодiтних сiм'ях. У мене -- 16 братiв i сестер, у Леонори -- 14. Тож не уявляємо свiй будинок без дитячого гомону та смiху".

Сiм'я -- вiруюча i дотримується певних правил. Зокрема, у величенькiй хатi з євроремонтом немає жодного... телевiзора. Батьки переконанi: нинi наше телебачення транслює надто багато передач, шкiдливих для душi.

"Звiсно, є програми, якi можна дивитися. Але як контролювати дiтей, коли нас немає вдома?... Через це й вирiшили жити узагалi без телевiзора, -- пояснює Янош. -- А ось мобiльним зв'язком користуємося, комп'ютером та Iнтернетом -- теж. Але в межах дозволеного -- по роботi чи навчанню".

"Сiм'я Яноша та Леонори -- зразкова, -- каже Василь Цуркан, сiльський голова. -- Вони справдi дуже люблять i дбають про своїх дiтей. Тi завжди доглянутi, дуже вихованi, слухнянi. Добре, що саме таким людям Бог дарує стiльки дiтей. Бо в цiй родинi вони зростають у любовi та добрi!".

Держава допомагає сiм'ї рекордсменiв. Щоправда, трапляються i казуси. Зокрема, останню допомогу на дiтей родина не отримала через те, що... кiлькiсть членiв сiм'ї не вмiщається у чиновницьких комп'ютерах. Мовляв, дiтей так багато, що програми "виснуть". А на почесне звання матерi-героїнi Леонора Наменi чекає уже... три роки.

***
Утім, слiд зауважити, що українкам є ще куди "рости". Так, дружина росiйського селянина Федора Васильєва народила свого часу (у перiод з 1725 по 1765 роки) 69 дiтей. 16 разiв на свiт з'являлись двiйнi, сiм разiв -- трiйнi й чотири раза -- по четверо близнюкiв.

У наш час рекодсменкою вважається чилiйка Леонтiна Альбiна: вона з 1943 по 1981 роки народила 55 хлопцiв та дiвчат. Причому першi п'ять разiв -- трiйнi.

То хто з українок поб'є рекорд?

Ольга КАМСЬКА-ОПОЛОНИК, Експрес Експрес




Теги:Чернівці, багатодітна мати, мадяри, рекорд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar