реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дрібні люди при владі

Напочатку грудня 23 року Петра Порошенка і нас з Iванною Климпуш- Цінцадзе та Марією Іоновою не випустили в США. Хоч ПП мав зустрітися зі спікером Конгресу Джонсоном, а в нас з колежанками були підтверджені зустрічі з сенаторами і членами палати представників, в Пентагоні і Держдепі.

Чому заблокували? Бо в цей час в США іхали Єрмак з радниками і Стефанчук. Не дай Бог, десь в коридорах Конгресу перетнулися б з Порошенком…

На форумі IDU, де були заплановані виступи і дискусії, було чимало впливових республіканців, їх партія є частиною Міжнародного демократичного союзу. Й вони з подивом розпитували, чи правда, що українських парламентарів не випустили на цей захід.

Безумовно, ми планували говорити з американськими партнерами про військову допомогу. Про критичний брак снарядів на фронті, і смертельну небезпеку для цивільного населення, якщо не буде ППО.

Я не знаю, чи вдалося б нам розблокувати отримання допомоги, переконати наших колег з республіканської партії. Але точно усвідомлюю, що як держава ми мали б використати всі шанси і можливості. Враховуючи вплив і вагу ПП й моїх колег, в тому числі серед республіканців. Навіть якщо це 1 шанс зі 100.

Натомість Європейська Солідарність заблокували поїздку в США, бо в цей час там був десант слуг і ОП.
20 нардепів від слуг і близької до ОП частини Голосу їздили по штатам, в той час коли самі конгресмени були в Вашингтоні, бо тривала пленарна сесія… Десант слуг фінансувався з бюджету ВР й ми досі чекаємо від голови парламенту звіту про ці видатки. Й звіт про результати цього турне. Бо поки що вони невтішні. Ми ж планували свою поїздку за власний рахунок, до речі.

Коли в Україну приїжджають делегації з США, вони завжди двопартійні. Як і делегації з європейських країн. Так працює демократія. Ми бачимо, які жорсткі дебати йдуть в Конгресі. Але закордоном конгресмени говорять в один голос, представляючи свою країну. Так завжди працюємо і ми, назовні- не під партій ним, а українським прапором, як одна українська команда.

В Мюнхені Порошенко мав заплановані зустрічі з конгресменами - республіканцями. А також з європейськими лідерами, яких збирався переконувати в необхідності активізувати всі зусилля, аби Україна отримала американську допомогу. Ми говоримо з балтійськими колегами адвокатувати в США, переконувати американців , що кожен день затягування з голосуванням- це життя українців.

В нас катастрофічна ситуація зі снарядами . І я вірю в те, що синергія Зеленського і Порошенка могла б дати назовні той ефект, який зараз життєво необхідний Україні, посилення нашої допомоги. Але наша міжпарламентська робота знову заблокована. Які ж фобії потрібно мати, аби перед обличчям смертельної небезпеки для країни думати не про те, як перемогти путіна, а як зробити чергову пакость опозиції…
Дрібні люди при владі.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:команда ЗЕ, Ірина Геращенко, Стефанчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar