реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Депутат буде захищати школу від чиновників

10–11 серпня 2013 року народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків провів зустрічі з громадами міста Новгород-Сіверський, села Ларинівка Новгород-Сіверського району та смт. Ріпки.

Зустрічі розпочалися з чернігівського Полісся. У місті Новгород-Сіверський у виставковій залі заповідника зібрався гурт відомих краєзнавців, поціновувачів старовини, активних громадських діячів та мешканців краю. Громада наголошувала на необхідності підняти на державному рівні проблему збереження від занепаду та руйнації історичного обличчя прадавнього Новгорода-Сіверського. На попередній зустрічі, на початку весни, науковці з музейної установи просили свободівця про допомогу в наданні нового комп'ютера, тож, цього разу заступникові директора музею-заповідника було передано сучасний ноутбук.

"Для представників ВО "Свобода" тема збереження, дослідження, вивчення історичного минулого України – наріжний камінь діяльности. Сьогодні серед низки політичних сил свободівці є у перших лавах у справі збереження й популяризації героїчних сторінок української історії. Нам вдалося домогтись у парламенті ухвалення рішень щодо підтримки на державному рівні низки історико-патріотичних заходів, як-от щодо битви під Крутами 1918 року", – наголосив, виступаючи перед присутніми, Руслан Марцінків.

У селі Ларинівка зустріч пройшла в приміщенні загальноосвітньої школи. Головним питанням було звернення громади до народного депутата щодо неприпустимости закриття школи. Селяни обурюються: і педагогам, і батькам вже чітко пояснили, що "не треба перейматися облаштуванням закладу до нового навчального року". Стурбовані батьки подали лист із проханням розібратися із ситуацією і звернутися до урядових інстанцій та обласних виконавчих структур. "Тут ідеться не про емоції окремих ображених батьків чи вчителів, які втрачають роботу. Тут позиція українців з чіткими вимогами до влади чинити за законом, дбаючи про майбутнє села та життя людей у ньому", – зазначив народний депутат.

Також місцеві мешканці наголошували на невиконанні земельними інвесторами зобов'язань за угодами на соціяльно-культурний розвиток сільської громади. Скаржилися на вщент розбиті дороги (5 км від центральної траси до с.Ларинівка). Закінчуючи робочу поїздку до Лавринівки, націоналісти разом із громадою та настоятелем храму Покрови отцем В'ячеславом Павленком у спільній молитві попросили доброї долі для краю.

Надалі свободівець продовжив зустрічі з виборцями на сході Чернігівщини. Мешканці смт. Ріпки стурбовані планами влади позбавити 218 населених пунктів статусу територій, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, адже смт. Ріпки також входить до переліку цих населених пунктів. Селяни згодні на зміну статусу лише за умови, якщо люди матимуть пільги, передбачені чорнобильським законодавством. Також чимало проблем людей стосуються великих тарифів та безробіття у краї. Руслан Марцінків запевнив, що сприятиме селянам у розв'язанні порушених питань.

Зазначимо, що про діяльність народного депутата України Руслана Марцінківа вже невдовзі можна буде детальніше дізнатися із трансляцій на місцевих телеканалах "Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія "Сіверська", Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та на обласному радіо. Про час і дату виходу програм буде додатково повідомлено в анонсах.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Новгород- Сіверський, Ларинівка, свобода, Ріпки, закриття шкіл


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
свободівці дають гроші домоцькому на газетe "правий берег десни". за це домоцький, член української народної партії, пише опуси про свободу і добродія марцінківа. нє, ну канешна, коли демократія в опасності, можна і за гроші писати дурню...
avatar
2
А чи знає депутат Марцінків, що не менше 53 останків учасників того бою лежать під Крутами і ждуть перепожовання? 
А чи знає депутат Марцінків, що пам'ятник Героям Крут, при всій моїй глибокій повазі до його талановитих авторів, створено за хибною "студентською" версією того бою? 
Адже головною бойовою силою того бою були не менше 5 сотень курсантів під командою бойового капітана Гончаренка, причому значна частина з них напередодні брала участь у бою з мурав'йовцями під Бахмачем, тобто, мала бойовий досвід.
А сотня (116 осіб, включаючи медсестер) допоміжного, а саме так він і називався, студентського куреня під командою студента-сотника Омельченка відігравала  в тому бою допоміжну роль.
Пам'ятник Героям бою під Крутами у вигляді червоної колони київського університету односторонній, він увічнює лише студентів. Тепер що, курсантам та гімназистам треба свої окремі пам'ятники ставити?
Подаю ідею реконструкції - колону університету замінити на трьохгранну стеллу з барельєфами курсанта, студента та гімназиста внизу її.
Головною зброєю в тому руеопашному бою був трьохгранний багнет гвинтівки.
avatar
3
я б дуже на допомогу Марцінківа не розраховував, бо опозиція ані на державному рівні не відстоює школи, лише обіцянки Гриневич роздає, інакше уже давно підтримали б пропозицію коммуняк про введення мораторію на закриття шкіл, ані на місцевому, згадайте як в Хмельницькій області закриття школи "відстоювали"! тільки людей шкода, які вірять в їх допомогу, якої вони не отримають!
avatar