реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Деякі рішення сесії обласної ради

Крім уже згаданих на нашому сайті рішень, сесія Чернігівської обласної ради також затвердила ряд програм, серед яких викликала дискусію тільки Програма сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства -- депутати Ярослав Демченков та Микола Рудько вимагали пояснень.

Проте найцікавішим виявився момент, коли Я.Демченков звинуватив Миколу Рудьковського, що у Козельці його громадська організація є розсадником наркотиків. Мова йде про структуру, яку вже пікетувала і місцева організація партії "Свобода". Проте вчорашній соціаліст "навєти врагов" коментувати не став...

Сесія мимохідь проголосувала за обмеження свободи слова -- у Програмі розвитку інформаційно- видавничої сфери проголосували поправку депутата, заступника редактора райнної газети "Жизнь Семёновщины" Едуарда Асмаковського, за якою кошти на висвітлення діяльності органів влади будуть виділятися виключно комунальним ЗМІ. Тобто, якщо діяльність тої ж таки ради ефективніше висвітлюватиме наприклад приватний сайт, або наша "Сіверщина", то гроші будуть виділені все одно виключно комунальним ЗМІ.

Обласна рада погодила дозволи на розробки нафтогазових -- Зимницького родовища у Талалївському та Срібнянському районах (ТОВ "Перша українська нафтогазова компанія"), Білоусівсько- Чорнухинської площі у Варвинському районі (ТОВ "Рудіс"), родовищ питних вод -- Бобровицького для Бобровицького молокозаводу, Новоборовицького для "Укрспирту".

Безоплатно передано сільським громадам приміщення аптек у Болдотниці Талалаївського, у Журавці Варвинського, у Волинці Сосницького районів. При цьому депутати рекомендували оформити їх як службове житло на 5 років.

Встановлено зменшений розмір орендної плати обласному осередку Національного олімпійського комітету, ВАТ "Базис", Центру реабілітації, оздоровлення та трудотерапії. Обласна рада присвоїда ім'я Г.Галагана Чернігівському обласному художньому музею.



Теги:зменшена оренда, розробка родовищ, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ярослав молодець. Хоча б хтось Рудьковському в нашій області дав "ляпаса", а то такий вже Коля "білий та пушистий"
avatar
2
Було б добре оприлюднити обласну Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2012-2015 роки та основні дискусійні моменти. Незадовго до відходу Вацлав Гавел охарактеризував громадянське суспільство на Україні як слабке. М'яко сказав..., додам від себе.
avatar