реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Де реєстр збитків від російських окупантів?

Вчора вийшла моя передача з Юлією Латиніною, частину якої було присв'ячено українсько-російським взаєминам. Серед іншого я поставив питання про збитки, яких окупанти завдають природі, археологічним і культурним пам'яткам, музеям. Отримав на те критику глядачів. Мовляв, люди гинуть, є загроза повномаштабної війни, а ти про фауну із флорою, які нищать окупанти, чи про 38 полотен Айвазовського, які росіяни вивезли до Третьяковської галереї на виставку до 200-ліття художника. Обіцяли за півроку повернути, однак не повертають вже 3.

З критики зрозумів, що так справді думають і пересічні і "непересічні". Тому ми не маємо кримінальних справ щодо знищення Карадагського і Опукського заповідників, природи Меганому, Хомутовського степу, розкрадання музейних фондів, затоплення складів токсичних відходів у шахтах.

Я все одно говоритиму про це. Нехай навіть мені коментатори жартома радять, подібно Путіну, знаходити амфори під водою, чи водити літаком стерхів на зимівлю. Ю.Латиніна теж здивувалася моїй постановці питання. І я розумію її підхід. Проте усе ж хотілося б дізнатися: а де є реєстр збиків, завданих окупантами і їхня грошова оцінка?

Костянтин МАТВІЄНКО



Теги:Костянтин Матвієнко, гібридна війна, Айвазовський, окупація Криму


Читайте також



Коментарі (0)
avatar