реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чому священник забороняє виступати ставлениці Дубіля

Під час прощання 10 лютого із загиблим воїном біля собору Різдва Пресвятої Богородиці у Прилуках настоятель храму протоієрей Віталій Юрочко перешкодив виступу міської голови Прилук Ольги Попенко. Храм належить до Православної Церкви України, а Попенко є ставленицею народного депутата від блоку Юлії Тимошенко Валерія Дубіля.

Священник при цьому сказав публічно: "Не робіть тут комедії. Ми ховаємо тут воїнів, тих воїнів, яких вона не поважає".

Міське телебачення Прилук, звісно, не розповіло про причини скандалу. Їх згодом пояснив сам священник: " А як інакше? Яким чином мені було реагувати? Протягом 2022-го року це не перший раз, коли я не давав слова, тій, кому я вчора перешкодив виступити на похороні. Вона думала, що буде по інакшому, не буде. Наш храм - є символ духовності, самоорганізації, ми не сховались як кацапи, гуртували громадян, коли місто було в облозі.

Ситуація викликана тим, що мені залежить це про моральний стан в місті і мені залежить це, на тому, що якщо людина називає себе очільником міста і кричить, що її вибрала енна кількісЯ маю обов'язок турбуватись про благочесть і ним користаюсь. У мене є цінності, які я сповідую і які я проповідую.ть громадян, то разом з вибором їй дали зобов'язання, які вона має виконувати.Але в лютому минулого року, коли ми тільки формували тербат, офіцери приходили до очільниці міста, а вона їх ображала, сварилась матюками і казала, що Прилуки - це не Україна".

Таким чином, фактично о. Віталій звинуватив міську голову Прилук Ольгу Попенко у сепаратизмі. У визначенні цієї ставлениці Дубіля отець не церемониться: "Чому я маю дозволяти, аби особина, бездуховна і аморальна, говорила щось біля тіла захисника, який захищав не виродків, а людей? Я маю обов'язок турбуватись про благочесть і ним користаюсь. У мене є цінності, які я сповідую і які я проповідую".

Власне, так вимагає і Святе Євангеліє: "Кажи "так- так" чи "ні- ні", все інше від лукавого".

Залишилося нагадати, що під орудою пані Попенко не може зібратися міська рада - відповідно, не прийнято бюджет міста, не виконуються соціальні програми, але винні хтось, тільки не вона...

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:Валерій Дубіль, Прилуки, БЮТ, Віталій Юрочко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
І військова адміністрація не запроваджується, на диво.
avatar