реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівці на Чудо вимагають правосуддя

19 вересня 2015 року, суботньої сонячної днини, під будівлею Деснянського районного суду м. Чернігова відбулося мирне зібрання чернігівців під гаслом «Вимагаємо Правосуддя».

Громадські активісти вийшли на протест перш за все через те, що Деснянський суд тривалий час не може вирішити питання про покарання тих посадовців, які розігнали Євромайдан у Чернігові - міського голови Олександра Соколова, його начальника юридичного відділу Павла Вовка, судді Зайця, полквоника міліції Едуарда Гребенюка. Вони весь час то хворі, то адвокатів міняють, то суд не може знайти свідків...

Проте система судочинства в Деснянському суді уже давно викликає нарікання не тільки через цю справу. Тож до протесту приєднуються і громадяни, які мають власні претензіх до безсоромного суду.

Думки учасників суботнього Віча «Вимагаємо Правосуддя»:

Сергій Соломаха: «Якщо у найближчий рік люди не знаходитимуть правди у судах – Україна, як держава не відбудеться. Таке вже траплялося в українській історії. Почнеться війна усіх – проти усіх».

Іван Донець: «Українське правосуддя працює в інтересах нової влади та монополій. Воно, правосуддя, абсолютно байдуже до пошуку правди».

Володимир Поліщук: «Судді повинні бути виборними. Судді повинні бути місцевими та повинні звітуватися перед громадою».

Станіслав Тавлуй: «В Деснянському районному суді відсутнє правосуддя. Є будівля, є бюджет, є судді – ПРАВОСУДДЯ не має!».

Близько 150 активних громадян м Чернігова, які прийняли участь у Віче оплесками підтримували ці тези.

Державним гімном України розпочиналося та завершилося Віче «Вимагаємо Правосуддя».
Цим Віче закінчився перший етап громадянської кампанії з просування інтересів – відновлення правосуддя у Деснянському районному суді м. Чернігова.

Другий етап мирної громадської акції «Вимагаємо Правосуддя» розпочнеться 21 вересня 2015 року. Станіслав Тавлуй, разом з юристами, підготують до доправлять звернення до Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України аби вони перевірили на професійну придатність усіх суддів Деснянського районного суду м. Чернігова. В першу чергу, до 03 жовтня 2015 року, перевірили голову Деснянського районного суду М. Козюру та суддю А. Стебліну.
Результати перевірки мають бути публічно оголошені зі сцени безстрокової акції «Вимагаємо Правосуддя» та ЗМІ.

Ці вимоги офіційно підтримали 31 громадська організація та 286 мешканців м. Чернігова.

Крім того, з 21 вересня 2015 року щоденно на сцені біля будівлі райсуду відбуватимуться акції, крім суботи та неділі, зокрема з 08:00 до 18:00 працюватиме «Безкоштовна юридична консультація» для відвідувачів Деснянського районного суду та Пенсійного фонду м. Чернігова.
Тож чернігівці мають можливість звернутися до кваліфікованого юриста.

Прес-секретар кампанії «Вимагаємо Правосуддя» Ірина Черенько (тел. 063-7062660) звернулася до усіх чернігівців з таким зверненням:


"Кожний десятий чернігівець впевнений – правосуддя може почати працювати на людину. Кожен сотий – так чи в інший спосіб підтримує кампанію - відновлення правосуддя у Деснянському районному суді м. Чернігова.

Дякуємо усім, хто долучився до проведення суботньог Віче «Вимагаємо Правосуддя».
Шануймося, брати та сестри, Чернігівці!

За нами Правда,

За нами Бог,

За нами Перемога!"



Теги:правосуддя, справедливість, Деснянський суд Чернігова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Прибився з проханням дати слово.
АДЖЕ ІНШІ В ЦЕЙ ЧАС СВЯТКУВАЛИ, МАБУТЬ, ДЕНЬ МІСТА?
avatar