реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігів: битва за дерева

29 квітня, після сесії Чернігівської міської ради, на якій депутати відхилили протест Чернігівського міжрайонного природоохоронного прокурора, на лівому березі Стрижня у Чернігові, у р-ні площі П’яти Кутів, біля баптистської церкви, почали зрізати дерева. Причина у тому, що ТОВ «Житлобудсервіс», директором якого є Григорій Пузан, запланувало спорудити на цьому місці багатоповерховий житловий будинок. Дозвіл на будівництво надали депутати попереднього скликання.
Того ж дня у приміщенні міської ради зібралося 26 депутатів для проведення позачергової сесії (згідно закону відмінити подібне рішення можна лише рішенням сесії). Перед ними виступив заступник чернігівського міського голови Олександр Сердюк, який пояснив, що це рішення надали депутати попереднього скликання, затверджена екологічна експертиза.
- Відміняти рішення депутатів попереднього скликання ми визнали недоцільним, - прокоментував депутат Чернігівської міської ради Сергій Аверченко, - влада повинна бути послідовною у своїх кроках. А не так, надали, потім не сподобалося – відмінили. Забудовник вже витратив кошти, які вклав у розробку документації. Звичайно, залишається питання надання дозволів для будівництва у зелених зонах міста, і ми будемо це питання тримати «на контролі».
Депутати запропонували створити «Зелений паспорт Чернігова», проте Олександр Сердюк пояснив, що цей проект коштуватиме декілька мільйонів гривень і бюджет його просто не потягне.
На сьогодні подальшу вирубку дерев (зрубано біля 50, а заплановано більше 200) зупинено екологічною інспекцією до з’ясування всіх обставин.

Олександр ЯСЕНЧУК


Протест прокурора









Коментарі (0)
avatar