реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чемпіонат світу з футболу: попереду фінал!

Наводимо результати чвертьфіналу чемпіонату світу з футболу, що завершується в Південній Африці. Голландія — Бразилія — 2:1. Уругвай— Гана — 0:0 (за пенальті 4:2). Німеччина — Аргентина — 4:0. Іспанія — Парагвай — 1:0.

Тепер коротко прокоментуємо, тим більше, це саме та стадія, на якій вибула з попереднього і поки що єдиного свого чемпіонату світу збірна України. Як бачимо, вибувають і гранди світового футболу. Фіаско спіткало Південну Америку: три її представники вилетіли з турніру, натомість три півфіналісти представляли Європу. Поїхали додому ті, котрі вважалися фаворитами, — Бразилія та Аргентина. Голландці виявили волю до перемоги: поступаючись у рахунку, вони врешті здолали, здавалось, непереможну бразильську машину. У другому чвертьфіналі того дня розігралася справжня драма. Втретє за 80-річну історію чемпіонатів до цієї стадії чвертьфіналу потрапила команда з Африки. І вперше була за кілька секунд до півфіналу. Два основні і два додаткові тайми матчу Уругвай — Гана не дали результату: нульова нічия. Але на останніх секундах доданого часу Гана отримала право на пенальті. І не забила. Тут же розігрується серія післяматчевих пенальті, яку виграє Уругвай.

Другий день почався із сенсаційної поразки Аргентина від Німеччини. У матчі давніх суперників боротьби не вийшло: німці просто змели команду, яку тренував легендарний Дієго Марадона. Він був феноменальним футболістом, але виявився поганим тренером. Не відзначився у складі Аргентини і кращий футболіст світу Ліонель Мессі. Натомість два м’ячі за Німеччину забив Мирослав Клозе, до речі, поляк за національністю, як і його партнер по команді Лукас Подольськи. Так от Клозе, який грає вже на третьому чемпіонаті, забив на них свій 14-ий м’яч, повторивши цим рекорд німецького форварда Герда Мюллера, що тримався кілька десятиліть. Лише на минулому чемпіонаті цей рекорд побив бразилець Роналдо: на його рахунку — 16 м`ячів. Але він завершив виступи на чемпіонатах, а у Клозе було ще два матчі попереду, так що рекорд може і впасти.

У четвертому матчі Іспанія з труднощами здолала Парагвай. А іспанську збірну, яка є діючим чемпіоном Європи, називали першим фаворитом чемпіонату. Втім, вона й далі залишається грізною командою, що показує красивий футбол.

Отже, два півфінали. У першому у вівторок увечері грали Голландія і Уругвай. Перемогла з рахунком 3:2 команда Голландії, яка й стала першим фіналістом. Нагадаємо, що голландці двічі підряд рали у фіналі чемпіонату світу — у 1974 і 1978 роках, обидва рази програли.

Другий фіналіст визначився учора в матчі Іспанія — Німеччина. Це стало повтором позаторішнього фіналу чемпіонату Європи, який тоді виграла Іспанія — 1:0. На жаль, ми не можемо повідомити результат цього півфіналу, бо він пройшов у середу пізно увечері, коли газета вже була підготовлена до друку. Ви, шановні читачі, вже знаєте, хто переміг і став другим фіналістом.

Залишається нагадати, що в суботу, 10 липня, пройде матч за третє місце в чемпіонаті, де зіграють ті, хто програв півфінал. А в неділю, 11 липня, — головний матч чотириліття, фінал чемпіонату світу. Обидва матчі почнуться о 21.30.

Петро АНТОНЕНКО




Теги:Німеччина, Петро Антоненко, Бразилія, чемпіонат світу з футболу, Африка, аргентина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar