реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Брянськ: пожежа в колишньому Чернігівському князівстві

Про цю подію написали всі українські медіа: у Брянську горить нафтобаза, яка забезпечує транспортування нафти на половину РФ і експорт у країни ЄС. Тобто це не просто нафтобаза, а нафтовий хаб, з якого розподілялася нафта в різні напрямки. Причини пожежі наразі невідомі.

Проте цікава реакція російської сторони – у соцмережах брянці написали про серію голосних вибухів, від яких вночі вони прокинулися. Але їхнє регіональне відділення міністерства надзвичайних ситуацій просто видалило повідомлення про крупну пожежу зі свого сайту. Правильно: все в стилі російської політики. Нема інформації – нема проблеми. Більше того – в добовому зведенні написали: «за сутки чрезвычайных ситуаций не зарегистрировано». Власне, можливо пожежа на нафтопроводі «Дружба» і не є для росіян надзвичайною ситуацією на фоні війни з Україною?

Офіційна влада обмежилась коротеньким повідомленням: близько другої години ночі надійшло повідомлення про пожежу у Фокінському районі Брянська, прибули пожежні, потреби в евакуації населення нема. Проте замовчують, що навіть пожежних не вистачає – на допомогу приїхали пожежні з Орла. Багато мешканців Брянська серед ночі вийшли зі своїх квартир, очікуючи потреби в евакуації. Пожеж є дві: одна з нафтобаз горить біля силового відомства, як повідомляють брянці.

Між тим, на Брянщині пожеж вистачає – так на Паску загорівся великий Будинок культури в місті Фокіно, яке є містом російських цементників. Наразі з російсько – українською війною всі ці пожежі росіяни ще не пов’язали… Ну, й не треба - ми не горді!

Василь ЧЕПУРНИЙ
Фото з брянських сайтів



Теги:широка війна, Брянськ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar