реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бахмут упав?

Навіть якщо заява ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина про захоплення Бахмута є правдою, взяття міста не має для них стратегічного значення, адже не дозволить виснаженим силам РФ створити плацдарм для подальших наступальних операцій.

Про це йдеться у новому зведенні ISW.

«Перемога Пригожина над рештою районів Бахмута, про яку він заявляє, є суто символічною, навіть якщо вона відповідає дійсності. Останні кілька міських кварталів східного Бахмута, які, за словами Пригожина, були захоплені силами групи Вагнер, не є важливими ні з тактичної, ні з оперативної точки зору», — зазначають аналітики.

Українська сторона утримується від коментарів, є тілька заява заступниці мінстра оборони Ганни Маляр про триваючі бої в місті.

Триваючі українські контратаки на північ, захід і південний захід від Бахмута ускладнять будь-яке подальше просування російських військ за межі Бахмута в найближчій перспективі.

Заява Пригожина про відхід, незалежно від того, чи вийде Вагнер з міста, чи ні, вказують на те, що Пригожин не має наміру продовжувати наступальні дії з метою просування безпосередньо на захід від Бахмута.

Відзначається, що сили Вагнера навряд чи зможуть успішно провести контрольований вихід з міста.Вагнерівці також навряд чи зможуть створити адекватну оборону або закріпити нещодавні здобутки в Бахмуті, достатні для запобігання українських контратак до 25 травня, навіть якщо заява Пригожина про виведення Вагнера відповідає дійсності.

Українські війська все ще перебувають у Хромовому та Іванівському і ведуть бої з російськими військами в Бахмуті та поблизу нього.



Теги:Ганна Маляр, російсько - українська війна, Бахмут


Читайте також



Коментарі (0)
avatar