реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Байден: вторгнення досі можливе

Президент США Джо Байден заявив, що російське вторгнення досі є можливим — попри заяви Росії про початок відводу військ.

«Ми отримали повідомлення, що окремі частини російської армії залишають позицію біля кордонів України
Міноборони Росії оголосило про початок відведення військ Міноборони Росії оголосило про початок відведення військ. Це було б добре, але поки що ми не можемо підтвердити ці дані. За даними наших аналітиків, [біля кордонів України] залишаються значні сили — приблизно 150 тисяч військових у Росії та Білорусі. Вторгнення залишається можливим», — заявив Байден.

Окремо президент США звернувся до Росії та заявив, що вона не є їхнім ворогом.

«США, НАТО та Україна не загроза для Росії. У нас немає ракет в Україні, ми не маємо планів направити їх туди. Друга світова була війною через необхідність, але якщо РФ атакує Україну — це буде війна за її вибором, це буде війна без причини», — наголосив Байден і додав, що у випадку вторгнення в Україну російський газопровід «Північний потік — 2» не запустять.

Американський президент зазначив, що відповідь на російську агресію буде рішучою — США та союзники введуть «потужні» санкції, також Росії доведеться відповісти за кібератаки."Бабель"



Теги:Україна - США, Байден, гібридна війна, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar