реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Аве Марія" біля П'ятницької церкви

Хорові колективи Чернігова об’єднались, щоб спільно, до Дня пам'яті і примирення, виконати молитву за мир – композицію «Аве Марія» як символ того, що теперішнє покоління пам’ятає героїчні сторінки своєї історії.

«Зазвучить перша хвилина миру. Ми об’єднали всі музичні колективи нашого міста, щоб прозвучала єдність у пісні «Аве Марія». Після неї в небо запустять білих голубів як символ миру», – Катерина Литвин, заступник начальника управління культури та туризму ЧМР.

Після «Аве Марія» своє слово сказали керівники області та міста. «День Перемоги ми з вами завжди будемо святкувати зі сльозами на очах», – Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА. «Святкувати День великої Перемоги. Перемоги над нацизмом», – Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Згадали всі останні військові конфлікти, в яких брали участь українці. Війна ж сьогодення дала можливість інакше сприймати та розуміти Другу світову війну- кардинально перевернулось. Це перестало бути якимись фільмами, адже безпосередньо знаємо людей, які зараз у війні беруть участь. Зараз відчуваєш цей біль. Це інакше.

Віктор КОШМАЛ
Фото автора



Теги:День Перемоги, Аве Марія, 9 травня, Віктор Кошмал


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Это эпично, католическая молитва у древнейшего православного храма
avatar