реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"АТО - Ангели тебе оберігають!"

«АТО – «Ангели тебе оберігають» - вистава Дніпровського театру імені Шевченка у Торонто вразила канадську публіку

Кульмінацією творчого візиту Дніпровського академічного музично-драматичного театру ім. Шевченка до Канади стала вистава-концерт «АТО – «Ангели тебе оберігають». Вистава – про будні українських воїнів на Донбасі, про коріння війни з Росією: від часів козацької доби до подій Революції Гідності, пояснює автор сценарію та режисер Ігор Кирильчатенко. Він - ветеран АТО, пішов на фронт добровольцем 2014 року. Воював під Горлівкою, отримав контузію.

«Ми хочемо показати цим концертом – і тут, в Канаді, і у нас в Україні, що війна не закінчилась, війна триває. Як би ви це не називали – АТО, ООС, ще якось… Це справжня російсько-українська війна. І наші хлопці боронять свою землю. І ми приїхали до Канади, щоб віддячити усім тим, хто допомагав і далі підтримує Україну, наше військо», - наголосив Ігор Кирильчатенко.

Зал на 250 місць був повний. Канадці родинами прийшли подивитися гру дніпровських акторів. Час від часу люди не стримували сліз.

«У виставі було кілька моментів, коли не стримаєш сліз, були моменти, де я зрозумів: ще рана відкрита і болить». – ділиться гість із Едмонтона Мирон Пижик. Він приїхав до Торонта спеціально на виставу дніпрян. – «Важко це бачити в Україні, таке чути зі сцени. Але це все є. І українці мусять боротися. І ми, в Канаді, підтримуємо вас, і хочемо, щоб все було добре».



Теги:АТО, Дніпро, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar