реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Архієпископ оцінив результати "Свободи" і комуністів

"Особисто я сподіваюся, що "Свобода" розумітиме - за неї голосували більше як за патріотичну, ніж як за радикально-націоналістичну силу. Тому не дозволить перетворити український патріотизм на опудало неонацизму, як би цього не хотіли дехто в Україні та за її межами", - зазначив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Водночас, він вважає, що Комуністична партія набрала високий відсоток голосів через те, що українському суспільству також бракує своєї лівої сили.

"Багато хто дивується, чому процент за комуністів збільшився. Думаю, що кілька відсотків КПУ додають прокремлівські виборці, які перестали вважати ПР виразником своїх поглядів. Ще кілька - розчарований відсоток електорату Донбасу, який не отримав того, чого чекав у 2010-му. Українському політикуму явно не вистачає справді української лівої чи ліво-центристської партії і справжніх лівих політиків», - зазначив архієпископ Євстратій на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

При цьому він зауважив, що у колишнього лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза «було намагання щось подібне зробити, хоча б робити вигляд, але він проміняв Соцпартію на пшик спікерського крісла». «А ще слід відзначити, що Компартія не отримала жодного мажоритарного мандату! Жодного. На відміну від "Свободи", яка добивається їх навіть у центральній Україні, за межами базового електорального поля", - додав священик в інтерв'ю "Газеті по-українськи".



Теги:КПУ, підсумки виборів, архієпископ Євстратій, свобода


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Дивує критика єпископа у бік Свободи. За неї якраз голосували як за радикально націоналістичну силу, яка прагне до системних змін. Євстратія навпаки має турбувати відсоток червоних. Таке враженя, що агентура Моссаду вже почала діяти проти іміджу парламентської фракції націоналістів. "Кесареві - кесареве, а Господу - Господнє". Священнослужителям ліпше молитись за Україну, аніж вказувати що і як кому робити. Де ви були з вашими заяввами, коли влітку збоченці орагізовували в столиці Київської Русі гей-парад? отоді треба було себе показувати!
avatar
2
Дивує підтримка "Свободою" у Чернігові прихильника московської церкви -- Дубіля, не кажучи вже про його ліберальні погляди і темне кримінальне минуле.
avatar
3
Оп-па! І церква - туди ж!!! А я думав, що там люди розумніші від середньополітичного рівня! Виявляється - ні! Виявляється, що й церква просотана комуністичною гниллю! А ця гниль виявляється у тому, що комуняки виховали у старих людей абсолютне нерозуміння, а скоріше - навмисне нівелювання націоналізму й нацизму! А це, як кажуть у Одесі - дві абсолютно різні різниці! Якщо прирівнювати націоналізм до нацизму, тоді, за аналогією, треба розуміти як одне й те ж явище нацизм і комунізм! До речі, у державі, де були нацисти - ФРН, або Германії, кому як подобається - комуністична ідеологія визначена як така, що рівна нацизмові, і тому - заборонена! Хто-хто, а німці знаються на цьому! Отже - насправді комуністи є нацистами! Але, для переведення стрілок за принципом "дєржи вора" вони тикають на націоналістів! Такий собі спосіб замаскуватися на фоні загального отетеріння! Тож, шановні релігійні діячі, не йдіть на поводу у комуністичної моралі, адже вона сама по собі є людиноненависницькою! Чітко розділяйте націоналізм і нацизм!
avatar
4
Пане Василю!
Рекомендую Вам почитати в Вікіпедії що таке ВО "Свобода".
avatar