реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

АНОНС. 19 грудня відбудеться благодійна культурно-мистецька акція «Казковий світ народної іграшки» до дня Святого Миколая

19 грудня 2010 року з 14.00 до 16.00 години в приміщенні торгівельно – розважального комплексу Мегацентр (ІІ-й поверх) відбудеться благодійна культурно-мистецька акція «Казковий світ народної іграшки». Організатори присвячують його дню Святого Миколая.
Організатори благодійної культурно-мистецької акції: Обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв, управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації, торгівельно – розважальний комплекс Мегацентр. За підтримки обласної державної адміністрації та міської ради.

Дитяча іграшка – це не просто забавка, а казковий дивовижний світ, в якому формується особистість маленької дитини. Народна іграшка сповнена самобутнім національним колоритом, оскільки виникає й розвивається разом із культурою народу.

З давніх часів українці виготовляли іграшки з різних природних матеріалів: полотна, льону, соломи, дерева, глини, сиру тощо. Такі забавки не тільки не шкодили здоров’ю дитини і, хоча були дещо примітивні, сповнені невичерпної любові, ніжності й тепла материнських чи батьківських рук. Таким чином іграшка може втілювати ідею оберегу – захисту від злих сил.

І коли, як не на свято, діти чекають від дорослих трохи більше, ніж зазвичай, уваги й тепла. Кожна дитина вірить в дива і чекає на казку, і чому б нам, дорослим, не створити її власними руками для тих, кого ми любимо найбільше.

Отже метою даної акції є: відродження і розвиток іграшкарства на Чернігівщині, народних ремесел; збирання коштів та допомога дітям з притулку «Надія», щоб повернути дорослих обличчям до проблеми безпритульних дітей і дітей-сиріт, до дітей з проблемних сімей.

Подібний захід в Чернігові проводиться вперше.
Його програма є цікавою і насиченою. Буде організована виставка української народної іграшки, проведення майстер-класів по виготовленню іграшок з різних природних матеріалів, відвідувачам буде запропонована концертна програма за участю пісенних колективів Чернігівщини.

Всім бажаючим пропонується оглянути виставку іграшки з власної колекції Тетяни Жогалко - директора мистецької галереї «Круті Сходи». Її колекція складається з текстильних, дерев’яних та керамічних іграшок.

Створити прекрасне своїми руками пропонують майстри та художники Чернігіва. Так, виготовляти ляльку з тканин і ниток будуть Ольга Костюченко та Тетяна Стадниченко. Іграшку з дерева представлять Дмитро Зуганов та Віталій Костюченко. Золотою соломою чаруватиме всіх Ніна Гачегова. Авторську текстильну іграшку представить Тетяна Гненюк. Марина Ткач та Анна Нестеренко – проведуть майстер - класс по ліпленню з сучасних матеріалів.

Святкового настрою нададуть присутнім: дитячий вокальний ансамбль «Дзвіночок» обласного Палацу дітей та юнацтва, дитячо – юнацький театр естради «Феєрія», фольклорні колективи Чернігівського та Куликівського районів.
Під час проведення акції збиратимуться кошти та пожертви для дітей притулку «Надія».

Організатори запрошують всіх бажаючих: дорослих та дітей.

Партнери акції:
Мистецька галерея «Круті сходи»,
Культурно-мистецький центр «Інтермецо».
Весільний салон «Камелія».

За довідками звертатись : за тел. 38197, 38189, 0939143093
обласний навчально - методичний центр культури і мистецтв

Детальна інформація на сайті:
www.onmckim.com.ua
www.mega-center.com.ua

Майстри, які прийматимуть учать у благодійній акції:

Костюченко Ольга Вікторівна - майстер народної вишивки. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Закінчила індустріально-педагогічний факультет Чернігівського національно-педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка.
Працює в галузі народної вишивки, писанкарства та вибійки. Особливу увагу надає відродженню та розвитку чернігівських традицій у вишивці та писанкарстві.
Учасниця багатьох всеукраїнських, міжнародних та обласних виставок народного мистецтва, етномистецьких свят, фестивалів та ярмарків.

Стадниченко Тетяна Петрівна - керівник студії художнього розпису в Чернігівському Центрі ремесел для дітей та юнацтва. Навчає дітей основам традиційного Петриківського розпису. Рік тому захопилась виготовленням традиційних ляльок-мотанок з тканини.
Учсниця багатьох всеукраїнських, обласних, міських виставок, етно-ярмарків та фестивалів.

Зуганов Дмитро Анатолійович – працює художником Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського. Закінчив Харківське художнє училище, театрально-декоративний відділ. Працює в напрямку декоративно-ужиткового мистецтва. Виготовляє меблі, посуд, іграшки, жіночі прикраси тощо. Активно співпрацює з Чернігівським «Молодіжним театром» по створенню декорацій.

Костюченко Віталій Миколайович – майстер художньої обробки деревини. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Закінчив СПТУ № 10 за спеціальністю столяр-будівельний різьбяр по дереву. Продовжує кращі традиції Чернігівщини в художньому різьбленні по дереву.
Учасник обласних, міських та всеукраїнських виставок, фестивалів та ярмарків.

Гачегова Ніна Федорівна – керівник студії художньої вишивки в Центрі народних ремесел для дітей та юнацтва з 1996 року. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Вишивкою займається з 1995 року.
Технікою плетіння з соломи оволоділа декілька років тому і вже досягла гарних результатів. Бере постійну участь у обласних, міських, всеукраїнських та міжнародних виставках, ярмарках, симпозіумах.

Гненюк Тетяна Миколаївна – закінчила Чернігівський технологічний університет, за фахом – економіст. Виготовленням текстильних іграшок захопилась нещодавно. На даний момент бере участь у Львівському художньому проекті «Молоко».




Теги:благодійна акція, «Казковий світ народної іграшки»


Читайте також



Коментарі (0)
avatar