реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Журналісти у захопленні від Чернігівщини

18 липня 2009 року група з 30 співробітників редакції, журналістів і студентів-практикантів всеукраїнської газети «День» (головний редактор Лариса Івашина) побувала на Чернігівщині з метою ознайомлення з історико-культурними пам’ятками області.
Гості відвідали меморіальний комплекс пам’яті Героїв Крут. Ознайомлення киян з ним провів представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко.
Далі маршрут журналістів проліг до гетьманської столиці лівобережної України містечка Батурин. Тут заступник директора Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Любов Кияшко ознайомила гостей з цитаделлю, церквами Батурина, археологічним музеєм, будинком Кочубея, парково-палацовим комплексом гетьмана Розумовського.
Захопленню учасників поїздки, організованої за підтримки голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, не було меж. Працюючі і майбутні журналісти були суголосні в тому, що саме на таких зразках героїзму наших співвітчизників слід виховувати риси патріотизму у сучасної молоді.
Представники управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, які супроводжували журналістів, висловили сподівання, що газета «День» своїми матеріалами про відновлені під особистим патронатом Президента України Віктора Ющенка місце бою під Крутами і Батурин сприятиме підвищенню інтересу читачів до відвідування ними цих історико-культурних об’єктів, формуванню у громадян рис патріотизму, гордості українською історією, національної ідентичності.

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації.






Коментарі (0)
avatar