реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

ЄЦ попереджує:" Або ми їх, або вони нас!"

"Нам соромно за країну!" -- слова народної артистки, народного депутата Оксани Білозір можна поставити рефреном до першої обласної конференції нової партії "Єдиний центр". За що їм соромно? "За те, що партії роздирають і ділять країну. Ділять по кольорах партійних знамен, ділять по Дніпру", -- уточнила Оксана Володимирівна.

Конференція обрала керівництво парторганізації. Доволі несподівано його очолив заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради (фракція "Нашої України") Володимир Приходько. В президії сиділи і, відповідно, перекочували в керівництво декан історичного факультету Чернігівського педагогічного університету імені Т.Шевченка Олександр Коваленко, головний державний санітарний лікар області і теж депутат від "Нашої України" Микола Донець, головний лікар обласної лікарні Микола Романюк.

Та найбільш інтригуючою видалася поява в залі засідань конференції Вадима Антошина -- соратника Миколи Рудьковського, активного діяча соціалістичної партії. Проте Вадим Антошин повідомив мені, що вже півроку як вийшов з СПУ. На питання -- чи вже в "Єдиному центрі" відповів ухильно -- мовляв, "єщьо опрєдєляюсь". Насправді ж, його прізвище виявилося в числі членів ради нової партії і сам він сидів серед делегатів конференції. Володимир Приходько на в"їдливі питання журналістів зауважив, що з Антошиним його, як і з М.Донцем, "багато чого пов"язує по життю". На прес-конференції В.Приходько пояснив, що три тижні тому вийшов з "Нашої України", але залишається депутатом обласної ради від цієї партії. Зі 198 делегатів конференції за Приходька, як голову обласної організації, проголосували 186.

Оксана Білозір бачить нову партію як об"єднання всіх конструктивно налаштованих людей:" Ми дійсно хочемо стати народною опорою". Об"єднання вона бачить на трьох постулатах. Перший:" У нас нема ворогів всередині країни. Всі вороги -- за межами України". Другий:" Ми бачимо майбутнє України, як великої сильної, європейської, заможної держави". Третє:" Ми стоїмо на цінностях, які задекларував Президент України". В той же час, переконувала О.Білозір, "ми не будемо користуватись іменем Президента".

Володимир Приходько на конференції зауважив, що на Чернігівщині політичним партіям довіряють всього 8 відсотків виборців. Тому новій партії буде нелегко. Але, вважає новий голова нової партії, "ми починаємо знизу, не під вибори і не під лідера, тому маємо перспективу". Суспільству дійсно потрібна нова політична сила. Чи стане нею "ЄЦ" -- покаже час. Але зараз, попри мирні заяви про єднання, у своїй заяві нова партія говорить оті слова, що винесені в заголовок. Інтрига зберігається.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (1)
avatar
1
Очередная пропрезидентская шумиха! Попытка перехватить часть черниговского электората, учитывая нулевой уровень поддержки Ющенко. Опять в партии одни чиновники!
avatar