реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Привітайте усіх Тетян!

Не так багато імен, які виділені в календарі в окреме свято. Хоча ось нещодавно були Василі (на Старий Новий рік), а сьогодні – 25 січня – Тетянин день. Свято усіх студентів. А ще – рідкісне свято, яке об’єднало релігійні мотиви і світську традицію.

Тетянин день – це свято молодості і всіх тих, хто зберігає в душі вогонь творчості, жагу знань, пошуку і відкриттів. За православним календарем сьогодні День святої мучениці Татіани. Вже декілька століть святу Тетяну студенти вважають своєю покровителькою. Ця традиція дійшла до наших часів з 1755 року.

Ще цього дня колись примічали, якою буде літня погода: якщо на Тетяну іде сніг - літо буде мокрим, якщо прогляне сонечко - рано прилетять птахи.

Чернігівські Тетяни

На Чернігівщині – тисячі достойних жінок, які носять це ім’я. Погляньте на нашу добірку сучасниць – які в усіх різні професії! І тим не менше – це все талановиті і неординарні жінки.

-- Антоненко Тетяна – працівниця редакції всеукраїнської газети «Сіверщина»;
-- Баженова Тетяна -- чернігівська майстриня-вишивальниця;
-- Дєдова Тетяна – чернігівська художниця;
-- Дзюба Тетяна – чернігівська письменниця;
-- Жогалко Тетяна – засновниця й директор Чернігівської мистецької галереї «Круті сходи»;
-- Криволап Тетяна – чернігівська мати-героїня, має 7 дітей;
-- Кузик Тетяна – верстальник-дизайнер газети «Сіверщина», а ще – художниця;
-- Макарова Тетяна – жінка з дуже люблячим серцем – вона створила дитячий будинок сімейного типу і виховує 13 прийомних дівчаток-сиріт;
-- Миргородська Тетяна – журналістка обласного телебачення;
-- Новик Тетяна – науковець Чернігівського історико-архітектурного заповідника;
Олійник Тетяна – співачка обласної філармонії;
-- Салдецька Тетяна – талановита акриса Чернігівського Молодіжного театру;
--Скойбєда Тетяна – голова чернігівського жіночого товариства ім. Олени Теліги;
-- Терук Тетяна – талановита вчителька української мови та літератури чернігівської СШ № 3;
-- Федоритенко Тетяна – чернігівська художниця;
-- Широка Тетяна – зав. фізіотерапевтичним відділенням Чернігівської обласної лікарні;
-- Шумейко Тетяна – актриса і режисер Чернігівського обласного музично-драматичного театру.

А ну ж погляньте навколо: серед Вашого кола знайомих неодмінно буде Тетяна! Не забудьте привітати! Можете доповнити в коментарях наш невеличкий список.

А ось трохи історії.

Давня легенда розповідає, що свята мучениця Тетяна народилася в античному Римі в ІІІ столітті нашої ери в заможній родині. На той час у Римі усі поклонялися своїм богам-ідолам: Юпітеру, Юноні, Мінерві, Афіні…

Батько святої Тетяни був таємним християнином і виховав свою дочку у християнській вірі. Коли Тетяна стала повнолітньою, вона вирішила жити в цнотливості і вірно служити Христу. Вірою до правдивого Бога вона дослужилася до сану диякониси - відвідувала і доглядала хворих жінок, у готуванні їх до хрещення тощо.

Християни в ті часи люто переслідувалися. Одного разу прихильники язичницької віри схопили святу Тетяну. Її дуже сильно і довго катували, примушуючи зректися віри. Але щоразу вона зцілялася, а біля неї в небесному сяйві перербували чотири ангели. Зрештою всі її мучителі дівчини або переходили в християнську віру, або відчували такі ж муки, яких завдавали віруючій.

Суддя, не знаючи, що ще зробити з нею, виніс їй смертний вирок, і свята Тетяна була усічена мечем. Разом з нею стратили й батька її, тому що довідалися , що й він християнин.

А що говорять астрологи?

Що ж це за ім’я таке дивне – Тетяна? За однією з версій воно має давньогрецьке походження й означає "упорядниця, засновниця". Дівчинкою Тетяна – це доволі емоційна дитина, вона уміє постояти за себе, практична й принципова. Хоча принципи її багато в чому залежать від настрою. Серед ровесників у дитинстві Тетяна намагається лідирувати. Вона не терпить одноманітності і тому її можна зустріти у спортивних секціях, хореографічних гуртках, на курсах рукоділля тощо.

У більш дорослому віці Тетяна стає доволі впертою і владною жінкою. Вона чітко знає чого хоче в житті, не любить, коли їй перечать. Вона – цінний співробітник, бо здатна виконувати будь-яку роботу. А увага начальства додає їй особливого натхнення.

У компаніях Тетяна поводиться розкуто, любить чоловіче товариство. Однак сімейне життя Тетян не завжди складається вдало, бо вони намагаються нав`язати свою волю чоловіку і можуть влаштувати сварку без особливого приводу.

Подруг у Тетяни небагато, а у стосунках з оточуючими вона дуже прагматична.

Астрологи радять Тетянам для шлюбу чоловіків з іменами: Анатолій, Валерій, Іван, Олег, Сергій. Менше підходять чоловіки з іменами В`ячеслав, Геннадій, Кирило, Станіслав, Пилип.




Теги:«Сіверщина», астрологія, 25 січня, студенти, Тетяна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar