реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ОПИТУВАННЯ "СІВЕРЩИНИ"

1.Що Вас порадувало у минулому році? 2. Що Вас засмутило минулого року? 3. Хто для Вас людина року на Чернігівщині?

Юрій Сбітнєв, відомий письменник ( автор дилогії про чернігівського князя Ігоря ) , живе під Москвою :

1. Найбільша радість – вихід у світ дилогії і представлення її в Чернігові. Мені вдалося попрацювати в Новгороді-Сіверському, побачити Сумщину, Крим, степ, пожити й полюбити прекрасне європейське місто Донецьк, побродити по давньополовецьких степах, відвідати Кам’яну могилу, Слов’янськ, Святогорськ, побачити Сіверський Донець і якоюсь мірою проникнути в його таємниці. Десятки незабутніх зустрічей. А тому вдалося надбати частинку істинної прекрасної України.

2. Розчарувало мене в році, що минає, як в Україні, так і в Росії, те, що так звані національні еліти тупіші і духовно неграмотніші за свої народи.

3. Їх два: другий президент України Леонід Кучма і донецький підприємець Олег Олександрович Копєйко, обидва уродженці Новгород-Сіверщини.

* * *

Андрій Кокотюха, уродженець Ніжина, відомий український белетрист:

1.Порадувало те, що українці та громадяни України інших національностей виявилися адекватними. Вони не злякалися економічних криз та страшних грипів. Ті , котрі не хотіли працювати , отримали «законну» відмазку, решта ж — як працювали , так і працюють далі.
2.Засмучує мала кількість книгарень і кінозалів та відсутність тенденції до їх збільшення. До по ки ці заклади будуть нечисл ен ними, ми не отримаємо у достатній кількості якісних українських кінофільмів та книжок.
3.Хоча я мешк аю у Києві, проте слідкую за пресою і можу адекватно оцінювати процесі на Чернігівщині. На мою думку, такої людини на Чернігівщині нині немає.

Віктор Охріменко, головний лікар районної лікарні, смт Холми Корюківського району :

1. Радуватися нема чого … Хоча ми ще живі, продовжуємо працювати, дихати.

2.Відсутня державна підтримка медичної галузі, село вимирає. Молодь виїздить у міста, держава не забезпечує їй майбутнього. У мене є, наприклад, старший син, він зараз вчиться у магістратурі, коли він її закінчить, що він буде робити у Холмах?
3.Важко сказати. Здається, такого немає у природі.

Ігор Павлюченко, м. Прилуки, редактор журналу «Прилуки. Фортеця» : 1.Вдалося видати два номери журнали «Прилуки. Фортеця», відбулося свято на честь Миколи Яковченка. Попри всі труднощі ми змогли реалізувати все, що було заплановано.
2.Дуже багато чого, люди стали біднішими. А коли люди відчувають скруту, вони багато у чому собі відмовляють. Взагалі шлях у бідність для суспільства — це шлях до нестабільності. Маю надію, що Новий рік буде вдалішим для України , ніж минулий.
3.Юрій Коптєв, почесний громадянин Прилук, меценат.







Теги:Сіверщина, Опитування, Павлюченко, Кокотюха, Сбітнєв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar