реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Зовсім не художня акція «Деокупація»

Новозаводський районний суд у Чернігові визнав винними двох чоловіків за ч. 3 ст. 297 КК України і призначив покарання у вигляді обмеження волі терміном чотири роки, яке замінив на іспитового термін три роки кожному з обвинувачених.

Така кара визначена їм за те, що кинули дві скляні пляшки із сумішшю, відомі як «коктейлі Молотова», в радянський танк Т-34, встановлений біля вокзалів. Звісно, танк періоду другої світової війни.

Суд встановив, що вони зробили це влітку минулого року, вночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Обоє звинувачених свою вину не визнали. Так один із них назвав свої дії акцією політичного мистецтва під назвою «Деокупація», оскільки армія є частиною окупаційного режиму в часи СРСР. «Танк не може бути пам`ятником про пам`ять людини, танк - це зброя, це символ вбивства так само, як кулемет, ніж. Цей танк символізує наругу пам`яті про тих, які постраждали від цього радянського тоталітарного режиму. У цьому полягає сенс цієї акції», - сказав обвинувачений. Інший учасник назвав свої дії художньою акцією.

Проте суд з такими доказами не погодився і назвав це оскверненням пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму."Голос України



Теги:Новозаводський суд, деокупація, танк Т-34


Читайте також



Коментарі (0)
avatar