реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Знову 100 років вбрід через Десну?

У Новгород-Сіверському районі лишень Биринська сільська рада знаходиться на лівому березі Десни.
Про сей край з величезним потенціалом земельних ресурсів, лісів, боліт, озер і який займає під 10 тис. га площі району я не раз писав у ЗМІ та сайті "На варті УКРАЇНСТВА", який у травні був нахабно закритий українофобами обслуговуючої платформи.

Непересічна історія Бирина, цікавий життєпис креативних особистостей та не менш виняткова географія! Адже Биринська- єдина у районі сільрада з 3- ма населеними пунктами щороку на кілька місяців втрачає зв'язок з містом.

Особливість ситуації в тім, що за 48 років совіцької влади і за 26 життя у власній державі жодна влада навіть "палю" не забила після Другої світової, щоб зробити нормальну мостову переправу над двома річками від райцентру на Биринську сільську раду!

Словом, наразі зростає четверте покоління народжених після 1943 року, яке вимушено мучитись.
І ось , дай Бог, можливо хоч тепер биринці, навіть за всіх перешкод, які існують у Н-Сіверщині щодо створення ОТГ, зможуть здійснити мрію вже покійних дідів та літніх батьків!?

Зможуть піти " дорогою" вигідного для них єднання з сусідами Сумщини у напрямку створення ОТГ. Зроблять так, щоб на переправах у човнах більше не ризикували хворі, вагітні, які невідомо якими зусиллями добирались до лікарні.

Можливо, захочуть зробити так, щоб і батьки і діти не нервувались за майбутнє школи з 40 учнями, долю яких з горе-мостами за 15 кілометрів від райцентру тільки можна уявити у випадку закриття?!

Пишу, бо сьогодні чув від своїх багатьох земляків голоси тривоги, які розповіли, що, начеб то завтра очікують на делегацію чиновникіа з РДА та самовряддя, які мають прибути для "навернення" жителів Бирина, Прлкопіаки та х. Підгірного "під дах" Новгорода-Сіверського!

Так і кажуть, "за 100 років нічого для Бирина не зробили, то що зроблять, загнавши під місто? Може міст привезуть з собою? "

Звичайно, громада самостійно має зробити вибір і вирішити-йти у одну громаду "вбрід" через Десну чи не йти? А можливо- з'єднатися з серйозними сусідами Шосткінщини, які поруч?

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Бирино, міст через Десну, ОТГ, Борис Домоцький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar