реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Журавлина — для здоров'я та краси

ЛІКУВАННЯ ЯГОДАМИ ЖУРАВЛИНИ

У разі інфекції сечовивідних шляхів та для профілактики циститу слід приймати свіжий журавлинний сік по 1—2 ст. л. тричі на день за півгодини до їди.

Компреси з журавлинного соку застосовують у разі сухих екзем та інших шкірних хвороб. Також уражені ділянки шкіри можна намащувати такою маззю: 20 мл свіжовичавленого соку журавлини змішати з 40 г ланоліну і 40 г вазеліну (мазь зберігати в холодильнику). Для очищення і загоєння гнійних ран застосовують свіжий сік ягід у вигляді примочок.
За носової кровотечі змочити соком журавлини ватні тампони і закласти в ніс.

У разі пролежнів та пігментних плям помічна кашка з ягід журавлини.

Свіжовичавленим соком змащують 4—6 разів на день дифтерійні нальоти в горлі.
За розладів шлунка 2 ст. л. ягід журавлини залити 2 склянками гарячої води, кип’ятити 10 хв на малому вогні, охолодити, процідити і пити по 0,5 склянки 4 рази на день.

Коли застуда з температурою, рекомендують до склянки перевареної води додати 3 ст. л. соку журавлини і 1 ст. л. меду. Вживати по 100 мл тричі на день до їди.

У разі хронічної ангіни соком журавлини з медом полощуть горло. Також за ангіни та застудних захворювань журавлинний сік із содою (1:10) використовують для полоскання 4—6 разів на день.

За серцево-судинних захворювань: до 200 мл журавлинного морсу додати 1 ст. л. меду та сік одного лимона; приймати по 100 мл двічі на день.

Журавлина чудово стимулює роботу підшлункової залози й регулює згортання крові. Для цього журавлину їдять по 50—100 г у перервах між прийомами їжі (ліпше без цукру і навіть меду). Можна також використовувати морс: 0,5 склянки журавлини розім’яти в 0,5 л теплої води і випити протягом дня.

У народній медицині плоди журавлини з цукром вживають у разі підвищеного кров’яного тиску. Також бажано пити сік журавлини навпіл із буряковим, а замість солі додавати в їжу її ягоди.

Під час постів, лікувального голодування можна використовувати перетерту з цукром журавлину як джерело вітамінів: 1 ст. л. на 1 склянку води.

Тим, хто страждає від частого головного болю, рекомендується хоча б раз на день приймати суміш меду і меленої журавлини (1:1).

ЖУРАВЛИНА ДЛЯ КРАСИ

Із настанням холодів шкіра часто втрачає еластичність, лущиться та червоніє. У цьому разі допоможе живильна маска з журавлинного соку: змішати половину жовтка, 1 ст. л. журавлинного соку й 1 ч. л. сметани. Нанести на обличчя на 15 хвилин, потім змити і закріпити дію маски марлевим компресом із чаю. Можна робити такі маски 2—3 рази на тиждень, курс — 10—12 масок.
Для зміцнення нігтів регулярно втирати в нігтьову пластинку і шкіру навколо неї сік журавлини.

Підготувала Олеся Степанова.

Джeрeло: Ваше здоров"я




Теги:екзема, ангіна, цистит, журавлина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar