реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Життя триває" -- чернігівський міський голова Владислав Атрошенко

На засіданні виконкому Чернігівської міської ради голова Владислав Атрошенко озвучив те, що зроблено міською владою в підготовці до коронавірусу, та ймовірні можливості міської влади для проведення запланованих робіт для розвитку міста.

"Наша логіка така: життя триває. "Диванним" активістам, які кажуть, що зосередити увагу треба на питаннях фінансування медицини і тільки, я відповідаю: на сьогодні з підготовки до першої хвилі коронавірусу, яку ми очікуємо орієнтовно наприкінці квітня -- в першій декаді травня, робиться все, що в наших силах", -- зазначив він.

Спецодяг для медиків, які контактуватимуть із хворими, у місті є, як мінімум на перші два тижні роботи всіх лікарів, і в разі потреби підприємства міста шитимуть його й далі. Масок і захисних окулярів для лікарів достатньо. Апаратів штучної вентиляції легень малувато, місто хотіло би їх мати 50--60, але наразі купити неможливо -- відсутні в продажу. Повідомив міський голова і про зарплати, які будуть у медиків за рахунок доплат: 16 тисяч гривень у лікарів, 14 тисяч у медсестер і 12 тисяч у молодших медсестер.

Проте Чернігів має виконувати хоч деякі із запланованих робіт з капітального та поточного ремонту. "Що стосується робочих професій: із дотриманням карантинних вимог життя повинно тривати. Чому? Бо за тих обставин, які є, -- коли більш як півтора мільйони людей без жодної перевірки заїхали в Україну фактично з країн, де вирує коронавірус, коли тисячі чернігівців постійно їздять на роботу до Києва, коли працюють підприємства з великими колективами людей і ці люди їздять у громадському транспорті на роботу -- зупинка тільки окремих робіт або бізнесів ситуації не врятує. Як вона змінюватиметься -- будемо на це реагувати", -- зазначив Владислав Атрошенко.

Міський голова додав, що закривати нині маленькі магазинчики, автомийки або перукарні -- це кроки, не виправдані ні економічно, ні по суті. Закриваючи, до прикладу, такі підприємства, де працює одинока мама, яка виховує дітей, держава залишає її без коштів до існування.

Владислав Атрошенко прогнозує недоотримання містом приблизно 150 мільйонів гривень власних надходжень. Тому на 20--25 відсотків по всіх напрямах місто вимушене зменшити видатки. Це і будівництво, і освіта, і спорт, і житлово-комунальне господарство, і закупівлі. Будуть зменшені видатки із зарплат і для працівників міської ради.
"Голос України"

На знімку: засідання виконкому Чернігівської міської ради.
Фото прес-служби Чернігівської міськради.



Теги:Епідемія, Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, зупинка економіки, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar