реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Землі між селами - територіальним громадам

Землі поза межами населених пунктів мають бути передані в управління об’єднаних територіальних громад, і Уряд готовий внести відповідний законопроект до Парламенту. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи Форум об’єднаних громад.

«Треба завершити прийняття необхідного законодавства для забезпечення можливості для вашого розвитку [об’єднаних територіальних громад]. Треба не дати політиканам спекулювати на питанні управління земельними ресурсами. Усі землі мають бути передані в управління об’єднаних територіальних громад», — заявив Володимир Гройсман.

Через тиждень парламентарі розглядатимуть пакет законопроектів, які врегулюють питання розбудови територій . Уряд вніс відповідну пропозицію, і проект Закону №4355 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» був прийнятий у першому читанні ще у квітні 2016 року. У процесі підготовки законопроекту до другого читання до нього «почали нав’язувати інші сільські ради», зауважив Володимир Гройсман. Прем’єр переконаний, що «це дешевий популізм, спекуляція» і прагнення відібрати мотивацію до добровільного об’єднання громад та зупинити реформу.



Теги:Гройсман, територіальна реформа, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar