реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

"Зелений світ" пропонує переробку

Що я можу здати на переробку?

Кожен із нас може зробити чимало для збереження довкілля. Варто лише подивитися на використані упаковки і подумати: які з них ми можемо здати на переробку.

Навчати основам екології потрібно з дитинства - переконані у Чернігівській міській екологічній асоціації "Зелений світ". Тому організація спільно з Канадським фондом підтримки ініціатив провела семінар для вчителів.

На ньому фахівці нагадали педагогам, де знаходяться пункти прийому вторинної сировини та як правильно здавати упаковки для переробки.

Ресурси обмежені – треба вчитися економити

"Один із принципів екологічного світогляду – принцип межі. Наші ресурси обмежені і не повинні розтрачуватися марно", - наголосив керівник Чернігівської екологічної асоціації "Зелений світ" Іван Осадців.

Він нагадав, що збори макулатури у школі – далеко не пережиток минулого, а дуже актуальні акції. Вони допомагають дітям усвідомити і наочно побачити, скільки паперу можна використати повторно, не рубаючи дерев.

Учителі підтвердили: діти активно беруть участь у зборах макулатури. І подекуди обізнані краще за управлінців. Одна з учасниць семінару розповіла, як до школи прийшли держслужбовці, прочитали лекцію про вторинну переробку. Але… не змогли відповісти на жодне запитання дітей! Не знали, де у Чернігові знаходяться пункти прийому вторинної сировини. То про яку довіру дітей може йти мова?

Отже, підкреслили учасники семінару, головне – щоб слова не розбігалися з ділом. Не "для галочки", а від душі.

Що можна здати?

"У Європі на звалище потрапляє всього 5% сміття. Все інше – переробляється. У нас же – це 95%", - озвучив жахливі цифри Іван Осадців.

Між тим, у Чернігові працюють 11 пунктів прийому вторсировини, у різних районах міста. У них можна здати не лише макулатуру, а і пляшки, банки і склобій, поліетилен, брухт чорних та кольорових металів. А також – відходи текстилю, пластмасові пляшки і пет-упаковки.

Учителі-учасники семінару додали: так, у Європі роздільному збору сміття люди приділяють велику увагу. Ніхто не кидає в один контейнер скло разом з пластиком. Нам же до цього ще далеко. Проте прагнути зберегти довкілля і робити для цього бодай перші кроки ми можемо уже сьогодні.

Іван Осадців підкреслив, що наше здоров’я неабияк залежить від екології. А вона починається із екологічного мислення і екологічного виховання, у тому числі – у школах.

Адреси приймальних пунктів побутових відходів у Чернігові
№ п/п Адреса приймального пункту № телефону Робочі дні
1. Вул. Мстиславська, 92 5-69-25 Понеділок - п’ятниця
2 Вул. Толстого,114 4-88-29 Понеділок, середа, п’ятниця
3 Вул. Пухова, 49 Понеділок - п’ятниця
4 Вул. Бєлова, 5а 3-10-58 Понеділок - п’ятниця
5 Вул. Червоногвардійська, 19 б 5-60-87 Понеділок - п’ятниця
6 Вул. Жабінського, 1 Понеділок - п’ятниця
7 Вул. Гагаріна, 10 2-19-70 Понеділок - п’ятниця
8 Вул. Елеваторна (міське сміттезвалище) Понеділок - субота
9 Вул. Родімцева, 6а Понеділок - п’ятниця
10 Вул. Шевченко, 47 б Понеділок, вівторок, четвер
11 Вул. Попова, 2а 2-15-83 Понеділок - п’ятниця

Приймальні пункти працюють з 9.00 до 17.00

Прес-служба «Зеленого світу»




Теги:Осадців, макулатура, Зелений світ, переробка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar