реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чернігів - молодший брат Канади. По побутових відходах

Вторинна переробка відходів – це не питання моралі, а проблема виживання. Так вважає Перший секретар Посольства Канади в Україні Гійом Легро, котрий відвідав місто Чернігів та побував у Чернігівській міській екологічній асоціації “Зелений Світ”.
Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив надає фінансову підтримку проекту Чернігівського “Зеленого Світу” “Участь громадськості м.Чернігова у запровадженні програми роздільного збору та переробки побутових відходів”.

У рамках цього проекту школярі м.Чернігова дізнаються більше про роздільний збір та переробку побутового сміття.

"Питання не у тому, добре здавати речі у переробку чи погано. Це потрібно робити обов’язково. І це стосується усіх країн. Тому ми підтримуємо ініціативу з цього питання у вашій державі", - пояснив Гійом Легро.

Він зазначив, що у Канаді питання вторинної переробки вирішується на рівні провінцій та муніципалітетів. Роздільний збір сміття давно став нормою. А переробка – комерційно вигідною справою.

"Приватні підприємства переробляють відходи і отримують прибуток", - додав Перший секретар Посольства Канади в Україні.

Керівник проекту, голова Чернігівської міської екологічної асоціації "Зелений Світ" Іван Осадців розповів, що школи м.Чернігова долучилися до проекту інформування.

Для вчителів, представників всіх шкіл Чернігова, 28 листопада "Зелений Світ" провів семінар з питань методики проведення екологічних занять для школярів.

Тепер, після забезпечення шкіл бюлетенями та методичними рекомендаціями, в усіх класах нашого міста будуть проведені уроки із теорії та практики роздільного збору побутових відходів та здачі їх на повторну переробку.

На заняттях учителі пояснять учням, навіщо здавати відходи на переробку та як це допомагає зберегти навколишнє середовище та здоров’я людей.

"Після проведення екологічних занять учителі заповнять спеціальний запитальник та відправлять його в "Зелений Світ". Педагоги відзначать, наскільки дітей зацікавила тема. Уроки про переробку відходів проходитимуть і далі, адже це невід’ємна складова екологічної культури людини", - наголосив Іван Осадців.

Він вважає, що необхідність круглого столу за участі громадськості і міської виконавчої та представницької влади давно назріла. У рамках заходу можна буде обговорити і хід проведення екологічних занять із школярами, і шляхи переходу існуючої системи збору побутового сміття і вивозу на міське сміттєзвалище – на сучасну систему роздільного збору та переробки побутових відходів.

Зараз у Чернігові працює 11 пунктів прийому вторинної сировини, у різних районах міста. У них можна здати не лише макулатуру, а і пляшки, банки і склобій, поліетилен, брухт чорних та кольорових металів. А також – відходи текстилю, пластмасові пляшки і пет-упаковки.

Прес-служба Чернігівської МЕА «Зелений світ»




Теги:сміття, Осадців, Зелений світ, переробка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar