реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Голова до голови написав про йод

Обласна рада просить затвердити програму подолання йододефіциту

Голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник звернувся до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з проханням розробити і внести на затвердження регіональну цільову програму запобігання захворювань, спричинених йодною недостатністю.

Про це повідомляється в листі Анатолія Мельника голові Чернігівської міської екологічної організації «Зелений Світ» Івану Осадціву, оскільки в минулому році ця громадська організація запропонувала прийняття Регіональної цільової програми запобігання виникненню захворювань спричинених йодною недостатністю.

Голова обласної ради в листі до губернатора зокрема пише, що проект запропонованої цільової програми пройшов експертизу в Інституті ендокринології та обміну речовин імені Комісаренка та розглядався на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я.

Постійна комісія обласної ради підтримує внесення цільової програми запобігання захворювань, спричинених йодною недостатністю.
Анатолій Мельник пише, що з клопотанням про прийняття програми йодопрофілактики звернулась до обласної ради представник ЮНІСЕФ в Україні Олена Труш.

Нагадаємо, на Чернігівщині представники Інституту ендокринології та обміну речовин імені Комісаренка проводили дослідження щодо йодної недостатності у населення області. Отримано дані про наявність дефіциту йоду від легкого до середнього ступеня важкості в усіх районах області.

Управління освіти та охорони здоров’я в Чернігівській області разом з громадською організацією «Зелений Світ» упродовж 2 років проводили інформаційні і організаційні заходи щодо профілактики йододефіциту та вживання йодованої солі в їжу замість звичайної.

В даний час, після проходження експертизи в Інституті ендокринології та обміну речовин імені Комісаренка і Представництві ЮНІСЕФ в Україні, проект „Регіональної цільової програми запобігання виникненню захворювань спричинених йодною недостатністю знаходиться на опрацюванні в Управлінні охорони здоров"я Чернігівської ОДА. Свої експертні висновки на проект Програми вже надали Управління економіки та Управління освіти та науки ОДА. Після опрацювання проекту Програми в УОЗ ОДА він буде переданий в обласну раду для затвердження на черговій сесії облради.

Прес-служба міської організації «Зелений Світ»



Теги:йододефіцит, Зелений світ, Осадців, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar