реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Зелений Клин - наш!

Зелений Клин - українська колонія на Далекому Сході. Заселення почалось наприкінці 19ст, коли на Наддніпрянщині, на тій же Чернігівщині, був демографічний вибух.

Варто зазначити, що заселення українцями Далекого Сходу відбувалося в той час, коли Київ і Владивосток були в одній державі, а українці становили частину національного ядра цієї держави. Тоді створення таких колоній далеко від основних українських земель мало сенс.

Зараз, коли Україна і рф не лише різні, а й антагоністичні держави, слід переосмислити долю українців у рф. Як українці мають почувати себе у відверто ворожій державі?! Якщо не вдасться розвалити рф ізсередини та створити союзні Україні держави, тоді єдиним правильним рішенням для українців буде повернення (репатріація) в Україну. Думаю, це стосується всіх українських колоній на теренах сучасної рф. Який сенс розчинятися в чужому середовищі?

Осип ЛЕМІШ



Теги:Зелений Клин, українська діаспора, розпад Росії, Осип Леміш


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Про репатріацію українців записано в статуті ніжинської "Просвіти": Біла книга «Просвіти» https://u.to/_ZQRHQ на стор.87 у п.5.7.2.Сприяння членам закордонних первинних товариств у здобутті статусу закордонного українця, установлення їхніх усебічних зв’язків з Україною, репатріації в Україну.
avatar